Liga 1

„Bombă” în Superliga! Sparta Praga l-a cumpărat de la Rapid cu 5 milioane de euro

Sparta Praga, campioana Cehiei, l-a cumpărat pe Albion Rrahmani, atacantul de la Rapid, cu 5 milioane de euro./ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 17 august 2024

Sparta Praga, campioana Cehiei, l-a cumpărat pe Albion Rrahmani, atacantul de la Rapid, cu 5 milioane de euro.

Echipa care a trecut de FCSB în turul 3 preliminar din Liga Campionilor, cu 4-3 la general, transferă din Liga 1 pe 5 milioane de euro. Rrahmani, venit anul trecut la Rapid, nu a fost azi la antrenamentul echipei giuleștene tocmai din acest motiv.

Albion Rrahmani, de la Rapid la Sparta Praga pentru 5 milioane de euro

Rrahmani va pleca duminică dimineață în Cehia, potrivit sport.ro, unde e așteptat de Sparta, care va evolua în play-off-ul Champions League împotriva lui Malmo.

Albion Rrahmani a fost printre cei mai buni jucători ai sezonului 2023-2024 din SuperLiga

Da, l-am vândut. Rapid va primi cinci milioane de euro și 15% dintr-un viitor transfer. Probabil că nu va juca mâine, cu Dinamo. Vă dați seama că o să încercăm să aducem pe cineva în locul lui Rrahmani, dar s-a întâmplat destul de repede și încă nu avem gândul la cineva.

Nu eram siguri că va pleca. Dar vom vedea, probabil că vom aduce pe cineva. Am primit suma pe care ne-am dorit-o. O să ne uităm după un atacant. În acest moment, nu credem că va mai pleca nimeni de la Rapid”, a declarat Victor Angelescu, acționarul minoritar de la Rapid, pentru prosport.

Încă o lovitură financiară dată de Dan Șucu

Albion Rrahmani a fost cumpărat de Rapid de la Ballkani, din Kosovo, în urmă cu un an. Dan Șucu plătea 600.000 de euro pentru internaționalul kosovar, iar acum face un profit de 4,4 milioane de euro, care poate crește dacă Albion va fi vândut în viitor de Sparta Praga.

Tot la Sparta Praga a ajuns și celălalt kosovar care impresiona la Rapid. Pentru Ermal Krasniqi, giuleștenii au încasat 2 milioane de euro și păstrează 15% dintr-un eventual viitor transfer.

În 29 de partide jucate pentru Rapid, Albion Rrahmani a marcat 18 goluri și a oferit 6 pase decisive în toate competițiile.

În acest sezon, atacantul central a marcat un gol și a dat un assist în 3 meciuri jucate. După plecarea lui, Rapid îi mai are pe postul de „vârf” pe Burmaz și Jambor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.