Liga 1

Concluzia lui Ilie Dumitrescu după revenirea pe teren a lui Florin Tănase la FCSB

+32 Foto
Ilie Dumitrescu

Articol de Emanoil Ursache  —  duminică, 18 august 2024

Florin Tănase (29 de ani) a revenit pe gazon pentru FCSB, în partida din etapa a 6-a a Superligii, pierdută 0-1 cu Poli Iași. Elias Charalambous l-a trimis în luptă în minutul 62, în locul lui Daniel Popa. Analistul Ilie Dumitrescu a ajuns deja la o concluzie în privința lui Tănase.

Fostul mare internațional român a fost de părere că Florin Tănase a arătat că are calitate, însă momentan nu este în formă. Noul șeptar al roș-albaștrilor a semnat cu campioana României în calitate de jucător liber de contract, după ce în vara aceasta s-a despărțit de Al-Okhdood (Arabia Saudită).

Concluzia lui Ilie Dumitrescu în privința lui Florin Tănase

„Tănase e la început și el, se vede că are calitate, dar nu e în vână, nu e în formă”, a declarat Ilie Dumitrescu, la „Digi Sport Special”.

La finalul partidei cu Poli Iași, atacantul roș-albaștrilor s-a arătat dezamăgit de faptul că echipa sa a pierdut trei puncte împotriva moldovenilor.

Florin Tănase, dezamăgit la revenirea pentru FCSB

„Am pierdut 3 puncte foarte importante. Aveam nevoie de ele pentru a ne apropia, dar din păcate nu le-am obținut. Asta este. Sperăm ca în următoarele meciuri să facem jocuri bune și să adunăm puncte, pentru că suntem departe. Titlul? O să alergăm după cei din față, sperăm să-i prindem.

E o senzație plăcută să joci la echipa pe care o iubești de mic, dar în seara asta sunt trist pentru că nu am reușit să câștigăm.

Cred că pe 7 am luat decizia să revin și am vorbit cu patronul. A contat dorința fanilor de a mă întoarce. În fiecare zi mă opreau foarte mulți pe stradă, îmi spuneau să mă întorc, iar asta a contat foarte mult.

Nu am negociat absolut deloc. Chiar la două zile după ce am semnat am avut două oferte. Ce mi-a spus patronul, aia a fost. Am zis «OK» și atât, nu am avut nicio cerință. Ofertele au fost din Golf, Kuweit și Arabia Saudită. Știam că vor veni, puteam să plec, că există acea clauză, dar îmi doresc să duc contractul la final”, a spus Tănase, la Prima Sport.

Florin Tănase a revenit la FCSB după doi ani

În luna august a anului 2022, Florin Tănase a plecat pentru 3 milioane de euro de la FCSB la Al-Jazira, în Emiratele Arabe Unite. De atunci, el a evoluat câte un sezon la Al-Jazira (26 de meciuri/6 goluri/3 pase decisive) și la Al-Okhdood (25 de meciuri/două goluri/3 pase decisive).

+32 Foto
Mihai Stoica, furios pe Alhassan / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Florin Tănase a fost cumpărat de FCSB în vara anului 2016 de la Farul Constanța (Viitorul). A îmbrăcat tricoul roș-albastru, în prima sa perioadă la echipa patronată de Gigi Becali, în 228 de partide oficiale, în care a punctat de 83 de ori și le-a furnizat coechipierilor 41 de pase de gol. În 2020, Tănase a câștigat Cupa României, singurul său trofeu alături de roș-albaștri. El a fost golgheterul Superligii în 2021 și 2022.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.