Liga 1

Propune o măsură extremă în Liga 1: „Boicot. «Până atunci, noi nu jucăm»”

Gabi Glăvan, ultima dată director sportiv la Dinamo, propune o măsură dură în Liga 1: ca toate echipele să boicoteze competiția în cazul în care un club nu se află cu plățile la zi.

Articol de Alexandru Barbu  —  duminică, 18 august 2024

Gabi Glăvan, ultima dată director sportiv la Dinamo, propune o măsură dură în Liga 1: ca toate echipele să boicoteze competiția în cazul în care un club nu se află cu plățile la zi.

Aproape în fiecare sezon măcar o formație a SuperLigii s-a confruntat cu probleme financiare, iar salariile jucătorilor nu au mai fost achitate la timp. Sunt arhicunoscute situațiile în care echipele din România au apelat la procedura de insolvență sau chiar au intrat în faliment.

VIDEO. Gabi Glăvan: „Dacă un jucător nu e plătit, toată lumea ar trebui să boicoteze competiția”

Plecând de la reputația campionatului intern în afară, care nu de puține ori îngreunează negocierile cu jucătorii străini, Glăvan consideră că formațiile Ligii 1 n-ar trebui să tolereze restanțele salariale și să intervină activ în această problemă.

„În România încă există cluburi care nu sunt cu salariile la zi. Iar când încerci să transferi jucători din afară, ei se interesează: «Vin și nu-mi iau banii?».

Ar trebui ca echipele din România să fie într-o solidaritate. Adică: dacă o echipă nu poate plăti salariile la zi, toate celelalte echipe să boicoteze competiția. Toți trebuie să ne respectăm între noi, fiecare muncește pentru bani, fiecare semnează pe doi ani din viața lui, vine cu familia lui într-o altă țară, eventual.

Dacă un jucător nu e plătit, toată lumea ar trebui să boicoteze competiția: «Până nu sunt banii la zi la toți jucătorii, noi nu jucăm»”, a declarat Glăvan, la GSP Live.

Expert în analiză și scouting, Gabi Glăvan a lucrat de-a lungul timpului la mai multe cluburi din România, între care Dinamo, Rapid, FC Voluntari, UTA

FIFPro: „Fotbaliști, evitați România!”

În urmă cu mai mulți ani și în mod repetat, FIFPro, sindicatul mondial al jucătorilor, a trimis o scrisoare-avertisment către toate sindicatele naționale prin care i-a atenționat pe fotbaliști să nu semneze în campionatele neserioase, care nu plătesc salariile. Liga 1 era în capul listei pe care se mai aflau competițiile din: Turcia, Grecia, Algeria, China, Arabia Saudită, Libia.

Scrisoarea le explica fotbaliștilor care sunt pericolele din Liga 1: „Sunt dese cazurile în care cluburile încalcă contractele și există în mod constant un număr mare de echipe care cer insolvența. Jucătorii prinși în astfel de formații trec pe urmă prin proceduri de insolvență interminabile”. 

E un avertisment pentru piața transferurilor. Îi sfătuim pe jucătorii profesioniști să nu semneze angajamente în următoarele țări: România, Turcia, Grecia, Algeria, China, Arabia Saudită și Libia!

- FIFPro

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.