Ciclism

Final neașteptat în etapa 4 din Turul României » Liderul clasamentului general a abandonat cursa! Urmează etapa finală de la București

+22 Foto
Turul României - ziua 4 FOTO Facebook Tour of Romania

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 17 august 2024

Etapa cu numărul 4 din Turul României, penultima din ediția din acest an s-a desfășurat pe o distanță de 189 de km. Pe traseul Târgoviște – Moreni – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște, cu start și finiș în același loc, la Casa Sindicatelor.

Trei cicliști, inclusiv românul Emil Dima, au reușit să evadeze la Costișata, unde purtătorul tricoului galben, Rudolf Remki, de la Astana Qazaqstan Development Team a căzut și a fost nevoit să abandoneze cursa.

+22 Foto
Turul României - ziua 4 FOTO Facebook Tour of Romania

La intrarea în ultimii 40 de km, când cei trei evadați aveau un avans de șase minute, Ileas Baleare s-a hotărât să își încerce șansa la victoria de etapă și a setat un ritm infernal în fața plutonului. La intrarea pe Bulevardul Unirii din Târgoviște, distanța s-a redus la 10 secunde, iar evadarea a fost prinsă dramatic în ultimii 100 de metri.

„Spectacol a fost și pe marginea șoselei, unde sute de oameni au așteptat plutonul ca să-i întâmpine pe sportivi. Comunitatea de cicliști amatori s-a adunat pe Sultanul, iar în localități precum Moreni, Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Tătărani, au ieșit la drum adulți și copii deopotrivă, fără să facă economie la aplauze și la strigăte de încurajare”, au anunțat organizatorii.

+22 Foto
Turul României - ziua 4 FOTO Facebook Tour of Romania

Ultima etapă are loc la București!

Mâine are loc ultima etapă de la această ediție a Turului României, în București, pe un circuit între Piața Alba Iulia și Piața Constituției, cu zona de start finiș pe Bulevardul Unirii, la Biblioteca Națională. Un total de 98 de km.

A 56-a ediție a Turului României a început în data de 14 august la Deva, a numărat 5 etape care au trecut prin Alba Iulia, Păltiniș, Sibiu, Cristian (BV) și Târgoviște, înainte de a ajunge la finiș.

Evenimentul a însemnat peste 800 de km și a adus la start 25 de echipe din 14 țări, marcând cea mai puternică participare românească la o competiție de gen, cu șase echipe înscrise.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.