Liga 1

Mitriță a semnat! Contract până în 2028

Alexandru Mitriță

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 18 august 2024

Alexandru Mitriță (29 de ani) a semnat prelungirea contractului cu Universitatea Craiova până în 2028.

Noul contract se întinde până în vara lui 2028 și prevede o clauză de reziliere în valoare de 5 milioane de euro. Orice club va plăti acești bani va fi liber să negocieze direct cu fotbalistul, să o sară pe Universitatea din schemă.

Este o superlovitură reușită de Universitatea Craiova, mai ales dacă ne raportăm la forma lui Mitriță de la revenirea în România. În acest sezon, extrema de 1,67 metri a înscris 6 goluri în 8 partide. În stagiunea precedentă, a reușit 30 de contribuții decisive în 40 de partide: 16 goluri, 14 pase de gol.

Alexandru Mitriță și-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Mutarea vine în contextul în care alb-albaștrii traversează momente excelente în campionat. Formația antrenată de Costel Gâlcă este neînvinsă în primele 6 etape, 4 victorii și două egaluri, și vine după un entuziasmant 5-1 cu Gloria Buzău.

Oltenii simt că au o șansă reală la titlu în acest sezon, iar păstrarea celui mai bun jucător îi va ajuta enorm în acest sens.

Nu de puține ori, Mitriță a demonstrat că are calitățile necesare să rezolve o partidă de unul singur. A făcut-o de curând, la 2-1 cu Sepsi OSK, meci în care a semnat ambele reușite ale echipei lui.

Alexandru Mitriță speră ca evoluțiile de la Universitatea Craiova să-l readucă la echipa națională // FOTO: Imago

Alexandru Mitriță avea două oferte: „Contract pe 3 ani din Golf”

Faptul că Mitriță a semnat prelungirea reprezintă o lovitură pentru juveți și pentru că pe numele fotbalistului existau și alte oferte. Una dintre ele i-ar fi adus milioane bune de euro în cont, fiind vorba despre o formație din Golf.

„Mitriță trebuie felicitat, el a jucat așa în contextul în care el are contract pe masă din afară. Dacă cifrele sunt bune pentru el și club, îi dăm drumul. El are pe masă un contract pe 3 ani din Golf, are un psihic puternic, nu e ușor să lași milioane de euro și să riști să te accidentezi într-un meci din Liga 1.

Nu se pune problema să plece liber, e o ofertă și pentru club. Sunt două oferte, dar una a venit deja cu salariu pentru jucător. Alex știe de ea. I-am zis să aleagă ce vrea, dacă joacă sau nu, depindea de el cum gestionează”, spunea pe 11 august, după 2-1 cu Sepsi, patronul clubului, Mihai Rotaru.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.