Liga 1

Dragoș Grigore face avancronica derby-ului Rapid - Dinamo: „Balanța înclină în favoarea lor!”

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 18 august 2024

Dragoș Grigore, 37 de ani, a jucat în tricoul ambelor rivale ce se vor întâlni diseară în Giulești și a evidențiat ce așteptări ar trebui să aibă suporterii lui Rapid și Dinamo.

Dinamo l-a adus pe Dragoș Grigore de la Timișoara în 2008, iar peste șase ani l-a transferat la Toulouse pentru un milion de euro. După experiența în Franța, în Qatar, la Al Sailyia, și în Bulgaria, la Ludogorets, fundașul a semnat cu Rapid în vara 2021.

Peste trei ani, în această vară, s-a despărțit de Giulești, nu a mai intrat în planurile conducerii de acolo. A ajuns la o înțelegere cu Gloria Buzău. Încă n-a apucat să joace pentru noua sa formație, de două ori a fost rezervă neutilizată.

„De nouă zile am început să mă antrenez normal, în scurt timp voi juca”, a precizat fostul internațional. În perspectiva derby-ului din Giulești, de diseară, de la ora 21:30, dintre Rapid și Dinamo, Dragoș Grigore a oferit un interviu Gazetei Sporturilor.

La 37 de ani, apărătorul nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal, momentan, analizează duelul orgoliilor din postura de fost fotbalist important al ambelor rivale.

Dragoș Grigore despre cum va urmări Rapid - Dinamo: „Un spectator neutru"

- Dragoș, ai jucat și la Dinamo, și la Rapid, te încearcă vreo emoție pentru derby-ul de diseară din Giulești?
- Am jucat și acolo, și dincolo, da... Dacă mă încearcă emoții? Fiecare jucător și-ar dori să evolueze într-un astfel de duel, am avut privilegiul de a fi părtaș în multe derby-uri din România. Dar meciul de diseară îl privesc ca un spectator neutru.

- Mai păstrezi vreo simpatie pentru vreuna dintre echipe?
- Și dacă o am, vreau să o țin pentru mine!

146de meciuri și 10 goluri a adunat în tricoul lui Dinamo, al cărui căpitan a fost într-o bună perioadă

Dragoș Grigore despre meciul de diseară: „Balanța înclină în favoarea Rapidului”

- Cum vezi acest Rapid - Dinamo?
- Astfel de meciuri sunt deschise oricărui rezultat. Indiferent de forma de moment a uneia sau alteia. Rapid a început destul de rău, Dinamo este într-o formă bună. Se poate întâmpla orice.

- Vezi vreo favorită în acest duel?
- Eu cred că balanța înclină în favoarea Rapidului. În Giulești este un adevărat infern pentru adversari.

6trofee a cucerit Dragoș Grigore în carieră, două cu Dinamo (Cupa și Supercupa), patru cu Ludogorets

- „Ștefan cel Mare”, „Arena Națională” și „Giulești” ți-a fost casă pe unde ai jucat. Poți face o comparație între cele trei stadioane?
- Nu poți compara fiindcă sunt total diferite. Având în vedere și numărul de spectatori ce pot veni la meciuri. Dinamo avea acel stadion vechi, cu pistă. Arena este de patru ori mai mare decât Giuleștiul. Iar în Grant stadionul este mai tot timpul plin. Peste tot a fost atmosferă frumoasă.

66de meciuri a strâns pentru Rapid, marcând de 3 ori și având 2 assist-uri

Dragoș Grigore despre „subiectul Neil Lennon”

- Un fotbalist care să iasă în evidență?
- Nu, n-aș putea da un nume. Este foarte important grupul, echipa în sine. Cu siguranță, va fi unul care va face diferența, dar toți sunt destul de apropiați ca valoare.

- Își va reveni Neil Lennon și va face performanță pentru Rapid?
- Sincer, nu aș vrea să vorbesc. Este un subiect închis. Viața mea a luat o altă cale și sunt preocupat de ceea ce fac în prezent.

Pronostic nu dau. Nu sunt genul. Mi-aș dori goluri multe, asta da
- Dragoș Grigore, fundaș Gloria Buzău

Dragoș Grigore despre speranțele dinamoviștilor într-un viitor în play-off: „Campionatul e lung, să nu-și facă speranțe prea mari”

- Cei de la Dinamo susțin că pot lupta pentru play-off, după ani grei în subsolul clasamentului. Ce părere ai?
- După un an chinuitor, a venit un start bun. Nu foarte bun, dar bun. Asta e realitatea. Sunt speranțe, da. I-aș îndemna la mai mult calm pe cei de acolo. Campionatul e lung, să nu-și facă speranțe prea mari, încă, să aștepte să vadă cum se va derula perioada următoare. E devreme. Se pot lucruri frumoase.

- Ai trăit multe derby-uri și la Dinamo, și la Rapid, și luptându-te cu FCSB. Mi-aduc aminte de golul ăla al tău, „scăriță” din penalty, cu FCSB. Ai vreun moment special?
- N-aș putea spune unul anume. Pe toate le-am trăit la intensitate maximă. Sincer, nu e niciunul special, m-am bucurat de fiecare în parte și pe fiecare l-am considerat deosebit. Atmosfera a fost superbă mereu. Indiferent de tabăra în care am fost

Am trăit derby-uri și în Bulgaria, era ceva special când jucam cu Ludogorets contra lui ȚSKA Sofia. Fani înfocați sunt peste tot, i-am respectat mereu, pe toți
Dragoș Grigore, fundaș Gloria Buzău

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.