Tenis

Iga Swiatek cere o schimbare importantă în tenis: „Poate unii oameni mă vor urî pentru asta, dar...”

Iga Swiatek // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 18 august 2024

Iga Swiatek, 23 de ani, locul 1 WTA, s-a plâns că programul jucătorilor de tenis este prea încărcat, cu „prea multe turnee într-un sezon”.

Liderul mondial Iga Swiatek, jucătoare cu 22 de trofee cucerite până la vârsta de 23 de ani, s-a calificat sâmbătă seara în semifinalele turneului de la Cincinnati, după un duel istovitor cu Mirra Andreeva.

Swiatek a avut nevoie de două ore și 40 de minute pentru a tranșa partida. A pierdut primul set, 4-6, le-a câștigat pe următoarele două cu 6-3, respectiv 7-5.

La final, bucuria ei a fost reținută.

Întrebată despre calendar, poloneza s-a plâns că programul jucătorilor a devenit mult prea încărcat.

Iga Swiatek n-a mai rezistat: „Avem prea multe turnee, este obositor!”

„Ce pot spune? Am fost un fel de avocat, susținând că nu ar trebui să... nu știu... ne forțăm să jucăm din ce în ce mai mult. Evident, decizia nu ne aparține, dar cu siguranță consider că avem prea multe turnee într-un sezon.

Asta face să ne bucurăm mai puțin de tenis. Evident, îmi place să joc tenis în toate aceste locuri, dar este destul de obositor.

Nu cred că ar trebui să fie așa. Merităm să ne odihnim puțin mai mult. Poate unii oameni mă vor urî pentru că am spus asta”, a afirmat Iga Swiatek, conform Eurosport.

În semifinalele turneului de la Cincinnati, astăzi, de la ora 18:00, Swiatek o va înfrunta pe Aryna Sabalenka, numărul 3 mondial. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Jessica Pegula și Paula Badosa.

Swiatek a jucat 52 de meciuri în 2024, câștigând 47 dintre ele. La doar 23 de ani, se laudă cu 399 de meciuri la profesioniști: 328 de victorii și 71 de înfrângeri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.