Jocurile Olimpice

Elisabeta Lipă confirmă candidatura depusă de Răzvan Burleanu: „Mă bucur!”

+50 Foto
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de Tudor Belivacă  —  duminică, 18 august 2024

Răzvan Burleanu (40 de ani), președintele FRF, va candida pentru postul de vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Elisabeta Lipă (59 de ani), șefa Agenției Naționale pentru Sport, a vorbit despre viziunea pe care președintele FRF o va aduce la COSR.

Elisabeta Lipă: „Așa sportul în România nu va mai fi împărțit în două”

Elisabeta Lipă la Casa României FOTO Raed Krishan

„Nu știu dacă neapărat va aduce ceva nou. Mă bucur că domnul președinte Răzvan Burleanu și-a depus candidatura pentru că poate așa sportul în România nu va mai fi împărțit în două, fotbal și alte sporturi.

Sportul românesc are nevoie de îmbunătățiri, de o reformă. Atunci când suntem mai mulți suntem mai puternici și putem aduce bine sportului pe viitor.

Repet, aici nu ne măsurăm puterile, fiecare vine cu o viziune, poate chiar pe domeniul lui pe activitate, când împachetezi într-un întreg cu siguranță că sportul românesc poate arăta altfel”, a declarat Elisabeta Lipă, conform orangesport.ro.

Vicepreședintele COSR se va alege în toamnă

Alegerile pentru postul de vicepreședinte al COSR vor avea loc în luna septembrie a acestui an.

Decizia lui Răzvan Burleanu vine după parcursul bun al României de la Jocurile Olimpice. Team Romania a obținut la Paris nouă medalii dintre care trei de aur, patru de argint și trei de bronz. Astfel, România s-a clasat pe locul 23 în clasamentul medaliilor.

Răzvan Burleanu este președintele Federației Române de Fotbal din 2014. L-a înlocuit atunci pe Mircea Sandu, care ocupase postul timp de 24 de ani.

Mulțumesc tuturor sportivilor care au reprezentat România la această ediție a Jocurilor Olimpice, o ediție foarte grea. Văd că de la o ediție la cealaltă lupta este atât de strânsă... Se câștigă medalii la sutimi, la miimi, se pierd medalii la sutimi, la miimi. Nu știu ce ne va rezerva 2028, dar, până atunci, să ne bucurăm de succesul sportivilor noștri, pentru că, așa cum știți, când am plecat de acasă am zis că-mi doresc enorm de mult ca România să scape acel loc 46 pe care s-a situat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și iată că astăzi ne bucurăm că suntem pe acest loc 20 (n.r. România ocupă 22 la ora redactării articolului).

Este o performanță mare pentru România și se datorează doar sportivilor noștri, tehnicienilor noștri, muncii lor, muncii federațiilor, care au stat în spatele lor ca să le asigure tot ce au nevoie


- Elisabeta Lipă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.