Liga 2

Începe scandalul la Corvinul?! » Hunedorenii stau pe un butoi cu pulbere: jucătorii NU mai vor să semneze

Corvinul Hunedoara, bucurie după finala Cupei României 2024, foto: GSP

Articol de Andrei Petrescu  —  luni, 19 august 2024

Corvinul se pregătește să-și schimbe forma de organizare, într-una de drept privat, astfel încât să poată promova în Liga 1. Însă hunedorenii pot avea serioase probleme în urma acestei decizii.

Eliminată de Astana din Conference League, Corvinul și-a depus deja documentele pentru schimbarea formei de organizare a societății, astfel încât echipa să obțină dreptul de promovare în prima ligă.

A primit avizul FRF, iar cererea clubului urmează să fie aprobată printr-o hotărâre a Comitetului de Urgență sau în următorul Comitet Executiv. Însă modificarea poate veni și cu unele probleme pentru trupa lui Florin Maxim.

Schimbarea formei juridice înseamnă, normal, o nouă entitate juridică, entitate cu care jucătorii trebuie să semneze contracte pentru a putea fi legitimați în vederea participării la meciuri.

Clubul este OBLIGAT să propună tuturor jucătorilor contracte cu noua entitate juridică care preia activitatea vechii entități, în aceleași condiții precum contractul vechi. Adică aceeași durată, aceleași condiții financiare. Jucătorii NU SUNT OBLIGAȚI însă să semneze contractele propuse.

Roger, Buș și Ubbink le dau bătăi de cap

Roger Junio (28 de ani), Sergiu Buș (31 de ani) și Desley Ubbink (31 de ani) sunt 3 dintre transferurile importante făcute de Corvinul în acest sezon. Ei au venit pentru a o ajuta pe divizionara secundă în preliminariile cupelor europene.

Acum, că aventura Corvinului în Europa s-a încheiat, situația celor 3 rămâne „în aer”. Chiar dacă aceștia au semnat contracte până în vara lui 2025, se va sta din nou la discuții cu ei. Corvinul nu-și mai permite să le plătească salariile după eliminarea din Europa, lucru dezvăluit de Bogdan Apostu la DigiSport.

„Roger, Sergiu Buş şi Ubbink au semnat contracte pe un an, dar înţelegerea a fost ca atunci când se părăseşte competiţia europeană să discutăm din nou. În funcţie de posibilităţi…

Corvinul nu-şi mai permite să plătească salariile, şi-a permis doar pe perioada participării în cupele europene. Să vedem în ce măsură ei pot rămâne în continuare la Corvinul sau nu”.

Corvinul se poate despărți de mai mulți fotbaliști

Unde intervin problemele? Dacă cei 3 fotbaliști nu acceptă să renunțe la contract, noua entitate va fi obligată prin hotărâre de comisie să îi legitimeze în aceleași condiții agreate. Adică să aibă salariile pe care le au în prezent. Ceea ce ar însemna un dezastru financiar pentru Corvinul.

Acestea nu sunt singurele bătăi de cap pentru conducătorii Corvinului.

Din informațiile GSP, mai mulți dintre jucătorii de bază ai hunedorenilor nu vor să semneze contractele cu noua entitate, printre aceștia numărându-se și căpitanul Alexandru Neacșa, care ar avea ofertă din Liga 1, de la Sepsi.

Ceea ce ar fi o adevărată lovitură pentru Corvinul în lupta pentru promovare, fiind multe echipe care speră să ajungă din nou în Liga 1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.