Tenis

Ion Țiriac nu crede în ideea lui Roger Federer: „Nu înseamnă nimic!” » Francezii veniți la București l-au luat la întrebări: ce membru al Big 3 îl numea „șeful”

+34 Foto
Ion Țiriac, în interviul acordat celor de la We Love Tennis

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 20 august 2024

Ion Țiriac le-a spus pe șleau francezilor de la We Love Tennis opinia sa despre Laver Cup, competiția organizată de agenția lui Roger Federer, TEAM8, care va ajunge anul acesta la cea de-a șaptea ediție. Miliardarul român, de-o viață în lumea tenisului, recunoaște că nu e atras de formatul întrecerii programate să se desfășoare anul acesta la Berlin.

La 85 de ani, Ion Țiriac rămâne un reper inconfundabil în „sportul alb”. Săptămâna trecută, jurnaliștii unui cunoscut site de profil din Franța s-au deplasat la București pentru a-l intervieva pe fostul proprietar al turneului de la Madrid, totodată omul care a colaborat cu nume mari ale circuitului, precum Boris Becker, Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic și Marat Safin.

Ion Țiriac nu e impresionat de Laver Cup, proiectul popularizat de Federer: „Nu înseamnă nimic!”

Site-ul din Hexagon l-a întrebat pe Țiriac cum percepe proiectul de suflet al lui Roger Federer, Laver Cup, iar răspunsul afaceristului a fost unul ferm.

„Laver Cup nu înseamnă nimic și nu va progresa, nu va marca istoria tenisului, spre deosebire de Cupa Davis, care avea o importanță adevărată înainte de a fi sacrificată. La fel este și cu Billie Jean King Cup, care e un adevărat eșec”, a mărturisit Țiriac, potrivit sursei citate.

Reporterii veniți la București au insistat pe subiect și i-au adus aminte lui Țiriac despre inovațiile în materie de spectacol aduse de competiția lui Roger Federer. Românul a rămas impasibil: „Nu, nu cred în asta”.

Laver Cup a avut inițial un caracter demonstrativ, însă acum face parte din calendarul anual al ATP, chiar dacă nu se acordă puncte jucătorilor. Competiția propune un format dinamic, cu echipele Europei, respectiv Restului Lumii, înfrutându-se pe durata a trei zile, conduse de doi căpitani nejucători și alcătuite din nume cu greutate ale circuitului. Un aspect inedit: jucătorii pot să primească sfaturi de la coechipieri.

+34 Foto
Roger Federer și Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images

„La fel ca alte staruri, Federer îmi spune «șeful»”

Dar care e părerea lui Ion Țiriac despre Roger Federer? Românul a fost întrebat despre maniera în care s-a raportat la „Swiss Maestro”.

„În fapt, cunosc foarte puține despre Roger Federer, dar m-a respectat întotdeauna. La fel ca alte staruri ale circuitului, îmi spune «șeful».

Cred cu sinceritate că este cu adevărat o categorie aparte, dacă îl compari, de exemplu, cu Nadal sau Djokovic. Este un jucător care a inventat pe terenurile de tenis lucruri care nu existau înainte.

Fizic, a fost întotdeauna puțin sub Djokovic și Nadal, dar talentul pe care l-a purtat cu el a fost o certitudine»”, a mai spus Țiriac, potrivit welovetennis.fr.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.