Nationala

Mircea Lucescu și-a ales staff-ul tehnic » Anunțul publicat de FRF

Mircea Lucescu / FOTO: GSP.ro

Articol de Emanoil Ursache  —  marţi, 20 august 2024

Mircea Lucescu, noul selecționer al României, și-a ales componenții staff-ului tehnic cu care va colabora în campania din Liga Națiunilor, pe care o va începe pe 6 septembrie, în deplasarea din Kosovo.

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat lista colaboratorilor lui „Il Luce”. Cel mai titrat antrenor român din istorie va fi secondat de Ionel Gane și de Florin Constantinovici.

Membrii staff-ului selecționerului Mircea Lucescu

Antrenori secunzi: Ionel Gane, Florin Constantinovici
Antrenor portari: Leontin Toader
Analist video: Ciprian Niță
Medic: Claudiu Stamatescu
Staff medical: Toma Vasilescu, Ovidiu Blendea, Adrian Gherovăț, Dragoș Paraschiv, Alin Burileanu, Cristian Tănase, Constantin Crețu
Team Manager: Cătălin Gheorghiu
Ofițer de presă: Cătălin Popescu

Programul României în Liga Națiunilor

În urma tragerii la sorți de la Paris, „tricolorii” au fost repartizați în grupa 2 din Liga C și vor da din nou peste Kosovo. Celelalte adversare sunt Cipru și Lituania.

Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45: Kosovo – România
Luni, 9 septembrie 2024, 21:45: România – Lituania
Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45: Cipru – România
Marți, 15 octombrie 2024, 21:45: Lituania – România
Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45: România – Kosovo
Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45: România – Cipru

România poate promova în Liga B și de pe locul 2

În această ediție de Liga Națiunilor, în Liga B nu vor promova doar câștigătoarele de grupă din Liga C. O șansă vor avea și echipele care vor termina pe locul 2, urmând ca acestea să înfrunte formațiile de pe locul 3 în grupele din Liga B.

UEFA Nations League din sezonul 2024/'25 va avea efect direct și asupra preliminariilor din Europa pentru Campionatul Mondial din 2026, organizat de SUA, Mexic și Canada.

Cele mai bune 4 câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor, cu excepția echipelor care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Prin urmare, vor rezulta 4 play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală. Astfel vor fi stabilite ultimele 4 naționale europene participante la CM din 2026.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.