Liga 1

Contract „beton” pentru Marius Șumudică la Rapid! Bonusuri imense

+25 Foto
Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 20 august 2024

Marius Șumudică (53 de ani) este noul antrenor de la Rapid. Dan Șucu i-a oferit un contract generos tehnicianului care va trebui să redreseze situația sportivă din Giulești.

Neil Lennon (53 de ani) este istorie la Rapid. Britanicul nu a rezistat decât 6 etape și a fost înlocuit cu Marius Șumudică. Șucu i-a făcut un contract fabulos noului antrenor, care va fi prezentat mâine, 21 august, de la ora 11:00, într-o conferință de presă.

Salariul pe care îl va câștiga Marius Șumudică la Rapid + obiectivul impus de Dan Șucu

Șumudică a semnat până la finalul acestui sezon cu Rapid, iar înțelegerea se va prelungi automat pentru încă un an dacă echipa prinde play-off-ul, așa cum era stipulat și în contractul lui Neil Lennon.

+25 Foto
Marius Șumudică, prezentat oficial la Rapid, foto: Facebook FC Rapid 1923

Obiectivul lui Șumudică va fi diferit față de cel al lui Neil Lennon. Dacă britanicul avea ca obiectiv clasarea pe unul din primele 3 locuri, Șumudică va trebui doar să intre în play-off, potrivit Fanatik.

Noul antrenor al Rapidului va primi 20.000 de euro pe lună. Staff-ul lui va fi compus din secunzii Cristi Petre și Gabi Mărgărit, iar preparator fizic va fi Ciprian Moscu.

Clasarea pe locurile 2-3 este considerată un bonus, iar dacă acest lucru se va întâmpla, atunci Marius Șumudică va mai primi 100.000 de euro. El va încasa o sumă uriașă, 500.000 de euro, dacă echipa va câștiga titlul! Va primi această sumă cu condiția ca giuleștenii să se califice măcar în grupele Conference League, potrivit sursei citate.

Este a doua experiență a lui Șumudică pe banca Rapidului. În primul mandat, din 2010-2011, Rapid a terminat pe locul 4 sub comanda actualului antrenor. A ajuns în „sferturile” Cupei României, acolo unde a fost eliminat de FCSB.

Șumudică a strâns 14 victorii, 10 remize și 8 eșecuri în sezonul 2010-2011 pe banca Rapidului.

De trei ori am fost liber și nu mi s-a făcut nicio ofertă. Am avut două discuții cu domnul Șucu, recunosc, am mai spus-o… Este un om echilibrat.

Mi-a spus «Șumi am plecat pe un drum, îl aduc pe Neil Lennon, nu mă întorc, dar îți promit că vei fi următorul antrenor al Rapidului, într-o bună zi! Vei antrena Rapid»

Așa ne-am despărțit. «Va veni vremea când vei antrena Rapid, acum nu poți, că am luat decizia respectivă»

- Marius Șumudică, în urmă cu câteva zile

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.