Tenis

Circuitul ATP se revoltă, după ce Sinner a fost testat pozitiv și apoi iertat de suspendare » Kyrgios, cea mai dură reacție: „Accident cu steroizi? Ridicol!”

Nick Kyrgios

Articol de Adrian Duţă  —  miercuri, 21 august 2024

Jannik Sinner (23 de ani, 1 ATP) a picat două teste doping în primăvară, dar a fost iertat de ITIA, pentru că a utilizat fără voie o substanță interzisă. Mai mulți jucători din circuitul ATP au criticat decizia ca italianul să nu fie suspendat.

Nick Kyrgios a fost cel mai critic jucător la adresa liderului ATP și consideră motivarea acestuia drept ridicolă. Sinner a fost depistat cu clostebol, un agent anabolizant. Proba a fost recoltată în martie, iar italianul s-a apărat susținând că a fost contaminat printr-o cremă folosită de fizioterapeutul lui pentru a-i trata o rană la unul dintre degete.

Sinner nu a fost suspendat nici măcar o zi, dar i-au fost retrase punctele ATP și premiul în bani de la Indian Wells, turneul în cadrul căruia italianul a fost depistat pozitiv.

Nick Kyrgios, reacție dură: „Ridicol! Chiar credeți asta?”

„Ridicol. Indiferent dacă a fost un accident sau a fost planificat. Ești testat de două două ori cu o substanță interzisă (steroid)... Ar trebui să dispari pentru doi ani. Capacitățile tale au fost îmbunătățite. Cremă de masaj... Da, drăguț.

Accident? Chiar credeți că fizioterapeutul a folosit cremă de masaj care l-a făcut să pice două teste la steroizi anabolici?”, a scris Nick Kyrgios pe rețele de socializare.

Denis Shapovalov, un alt nume cunoscut din circuitul ATP (locul 105), a comentat și el dur subiectul: „Reguli diferite pentru jucători diferiți. Nu-mi pot imagina ce spun jucătorii contaminați pentru că au fost contaminați cu diferite substanțe”.

„Tenisul e o glumă”, a scris și Gastao Elias, 310 ATP.

Ce spunem despre jucătorii care au fost suspendați pentru că nu s-au prezentat de 3 ori la teste antidoping și nu au fost niciodată depistați pozitiv?

- Lucas Pouille, fost loc 10 ATP în 2018

Simona Halep, mesaj enigmatic în cazul Sinner

În seara în care a apărut informația că Sinner a fost iertat, Simona Halep a postat un mesaj enigmatic.

„Cine ți-a făcut o nedreptate nu rămâne cu o datorie față de tine, ci cu o pierdere față de el însuși” a fost citatul din Nicolae Iorga pe care l-a postat Halep.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.