Tenis

După iertarea lui Jannik Sinner, fostul lider mondial a reacționat dur: „Spune totul despre lumea în care trăim! Halep a așteptat 2-3 ani”

Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de Cezar Titor  —  miercuri, 21 august 2024

Jelena Jankovic, 39 ani, fost lider mondial în circuitul WTA, finalistă la US Open în 2008, a comparat decizia din cazul de dopaj al lui Jannik Sinner cu situația în care s-a aflat Simona Halep.

Jannik Sinner (23 de ani, 1 ATP) a fost depistat pozitiv cu o cantitate scăzută de clostebol, substanță care este pe lista interzisă, făcând parte din clasa agenților anabolizanți.

ITIA a considerat faptul că sportivul italian nu a avut intenție, însă l-a sancționat pecuniar. Clostebolul este o substanță interzisă care tratează inflamațiile și iritațiile. A fost detectată în urina sportivului în cantități scăzute. Sinner a predat proba pe 10 martie, iar aceasta a venit pozitivă la testare, precum și la retestare.

În toamna anului 2023, Simona Halep a fost suspendată, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. În luna martie a acestui an, pedeapsa i-a fost redusă de TAS de la 4 ani la 9 luni.

Jelena Jankovic: „Faptul că Jannik nu a fost suspendat la fel ca toți ceilalți sportivi, în special ca alte femei, spune totul despre lumea în care trăim”

„Faptul că Jannik nu a fost suspendat la fel ca toți ceilalți sportivi, în special ca alte femei, spune totul despre lumea în care trăim.

Trebuie să ne gândim la Maria Sharapova și Simona Halep, prin ce au trecut. Simona a așteptat 2-3 ani până i s-a rezolvat cazul”, a declarat fosta jucătoare de tenis.

Rezultatul de la TAS a fost mai mare decât titlurile de Grand Slam, mai mare decât prima poziție în clasament. A fost despre integritate, despre propria persoană. Am fost întotdeauna onestă și corectă față de tenis, față de acest sport. Chiar și când eram mică, nu obișnuiam să trișez. Aceasta a fost viziunea mea.

Nu m-am uitat niciodată la trofeele pe care le-am câștigat, în perioada în care am fost suspendată. Erau în Constanța, la părinții mei. Am încercat să mă concentrez pe mine și am avut grijă de corpul meu.

- Simona Halep

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.