Liga 1

Topul declarațiilor despre Rapid pe care Marius Șumudică le regretă acum » De la „Îmi vine scârbă să le pronunţ numele” la centenarul celor „101 dalmațieni”

Marius Șumudică și-a schimbat total discursul despre Rapid după ce a fost instalat antrenor în Giulești. Foto: Ionuț Iordache, GSP.ro

Articol de George Nistor  —  miercuri, 21 august 2024

Marius Șumudică (53 de ani) și-a schimbat total discursul despre Rapid după ce a fost instalat antrenor în Giulești. Până în urmă cu câteva zile, tehnicianul critica în termeni foarte duri jucătorii nou transferați, dar și anumite persoane cu putere de decizie în club.

Acum, „Șumi” va fi nevoit să lucreze cu mare parte dintre cei atacați din studiourile emisiunilor de sport. Antrenorul a fost invitat permanent la DigiSport și Fanatik în perioadele în care nu a activat pe bancă.

Întrebat de către jurnaliști despre situația pe care va trebui să o gestioneze, Șumudică a încercat să se apere: „În calitate de analist, am vorbit ceea ce am văzut la momentul respectiv. Eu nu am criticat jucătorul în speță, am vorbit despre ceea ce a dat în cele 90 de minute”.

  • Poli Iași - Rapid va fi primul meci al lui Marius Şumudică pe banca tehnică a Rapidului, în noul mandat. Meciul din etapa a 7-a a Superligii se va disputa vineri, de la 22:00, în direct pe Prima Sport 1, DigiSport 1 și în format liveTEXT pe GSP.ro.

Marius Șumudică, val de declarații dure la adresa Rapidului

Tehnicianul care a mai pregătit-o pe Rapid în perioada 2010-2011 spune acum că va da o șansă tuturor jucătorilor pe care îi are la dispoziție, totul pentru binele echipei sale.

„Nu am timp să mă plâng că nu îmi place de X, nu îmi place de Y. Inima mea nu se poate împărți în 26 de compartimente, vorbim despre lotul de jucători”, a afirmat Marius Șumudică în conferința de presă în care a fost prezentat de către acționarul Dan Șucu și președintele Viorel Moldovan.

+7 Foto
Șumudică, în lacrimi la conferința de prezentare la Rapid/ foto: Ionuț Iordache (GSP)

Blazek, Mendes, Jambor și Gojkovic, pur și simplu spulberați

În loc să dai 300.000, 400.000 pe Blazek îl iei pe Denis Ciobotariu de la Sepsi. Nu se poate, aș fi dat mâine cu ochii închiși 300.000, 400.000 de euro. Joacă în sistemul cu trei fundași, dar și cu patru, joacă și fundaș dreapta. Are talie, e un băiat cuminte și tu aduci jucător de afară. Blazek are două viteze: încet și tiptil. Nu vă supărați, Săpunaru într-un picior e mai bun decât el!

- Marius Șumudică, 14 iulie 2024

(n.r. - Diogo Mendes) a venit de la Maritimo, de la echipa unde eu am jucat 3 ani în Portugalia. Eu știu mai multe despre el, dar mă abțin. Am vorbit cu directorul sportiv de acolo, știu mai multe despre el. Mă abțin! O să vedeți. Știți ce salariu avea băiatul ăsta în Portugalia la Maritimo? Avea 5.500 de euro, liga a doua. Nici în Liga 1 din Portugalia nu sunt salarii mai mari de 10.000-12.000 de euro la echipe de la locul 10 în jos. Nu l-am văzut (n.r. pe Diogo Mendes), doar am luat niște informații. Dacă eu, Rapid, vreau să mă bat la locul 1-3 și să iau Cupa României, niciodată nu aduceam un jucător pe 100.000-200.000 de euro din liga a doua din Portugalia, care are 5.500 salariu. Niciodată! E un jucător foarte lent.

„Să dai un milion de euro pe Jambor ăsta? Un milion de euro de la Zilina? M-am uitat și eu, am crezut că a dat 30 de goluri anul trecut. Pe Rrahmani l-au luat cu 600.000 de euro. Nu te supăra, să-l iei pe Rrahmani cu 600.000 de euro, iar acest băiat, Jambor, cu un milion de euro?! Poate va crește băiatul, nu pot să-l judec după un joc, dar să dai un milion...

Nu a scăpat nici directorul sportiv Daniel Sandu

Poziția lui Daniel Sandu nu este în pericol în acest moment, chiar dacă e de așteptat ca relația directorului sportiv cu Șumudică să nu fie cea mai apropiată, având în vedere ce a declarat noul antrenor al Rapidului în trecut.

Deși nu toate transferurile giuleștenilor au fost inspirate, raportul sume investite în mercato - sume încasate în mercato i-a adus Rapidului un profit de aproape 5 milioane de euro numai în „era Șucu”. Oficialul a avut un rol determinant în transferurile unor jucători precum Rrahmani, Hasani, Burmaz.

În urmă cu o lună, fostul head of scouting era acuzat că își bate joc de banii lui Dan Șucu:

Ce se întâmplă cu banii lui Șucu este incredibil. Să lași clubul pe mâna unor oameni, să decidă un băiat de 30, 31 de ani. Eu nu îl cunosc pe Daniel Sandu. Este incredibil! Probabil, domnul Șucu a lăsat frâiele în mâinile unor oameni care crede că sunt competenți, am văzut că a făcut curățenie, pe fiecare departament sunt oameni răspunzători.

- Marius Șumudică, 14 iulie 2024

Centenarul celor 101 dalmațieni

În mai 2023, anul centenarului, în care rapidiștii și-au fixat obiectivul de a cuceri titlul, Marius Șumudică a taxat discursul lui Cristian Săpunaru. După ce giuleștenii au terminat pe 5 în Superliga, căpitanul declara că sezonul 2023 - 2024, cel ce urma, este cel al centenarului, întrucât nu anul este relevant în istorie, ci stagiunea.

Acum există o stare în care văd că se ascunde gunoiul sub preș. Păi cum să ajungi să spui că nu anul ăsta face Rapidul 100 de ani? Băi, e anul centenarului! Nu vă mai ascundeți să spuneți că la anul sunt 100 de ani! La anul sunt 101 dalmațieni, dacă vrei. Nu, anul ăsta se fac 100 de ani! Iar pentru anul centenarului să termine pe locul 5 ... Pentru mine, ăsta este un insucces total. Total! Poa' să-mi zică mie ce mi-or zice, că bag eu bățul prin gard, dar nici nu mă interesează.

- Marius Șumudică, 28 mai 2023

Îi era scârbă să pronunțe numele lui Victor Angelescu și Daniel Pancu

După ce și-a reziliat contractul cu Al Shabab, în 2019, Marius Șumudică șoca spațiul public cu o declarație fără precedent, oferită pe aeroport, despre Rapid, nou-promovată în Liga 2 la acea vreme. Motivul? Fiul său nu a fost păstrat în lotul echipei mari, iar astfel a intrat în depresie.

Daniel Pancu, antrenor, și acționarul Victor Angelescu au fost cei vizați.

Păi, ar trebui să-i întrebaţi pe cei de acolo cum s-au comportat cu băiatul meu! Care, la 21 de ani, s-a lăsat de fotbal şi a intrat în depresie datorită celor de la Rapid, care, în loc să îl respecte pe Şumudică pentru ce a făcut Şumudică pentru Rapid, şi-au bătut joc de copilul meu. Iar eu n-o să uit niciodată lucrul ăsta. Şi n-o să-i uit pe cei care au făcut lucrul ăsta.

Nu ştiu cine e acolo, că nu vreau să le pronunţ numele, îmi scuzaţi expresia, dar îmi vine scârbă să le pronunţ numele. La ceea ce am făcut eu pentru Rapid şi la cât am fost eu înjurat în ţara asta pentru Rapid. Pentru mine, în momentul de faţă, Rapidul există doar pentru suporteri. Deci Rapidul, pentru mine, a murit datorită faptului a ceea ce i-au făcut copilului meu. Rapidul a murit!

Un an mai târziu, Șumudică putea ajunge pe banca Rapidului, dar tehnicianul s-a delimitat de proiectul vișiniilor.

Eu nu pot să vin să antrenez Rapidul în Liga 2, că am o carieră în spate. Nu pot să o iau de la Divizia B. Nu voi merge la Divizia B, că am ajuns la un nivel, am muncit mult să ajung aici. Nu se mai pune problema financiară la mine”, afirma Șumudică în 2020.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.