Campionate

Au apărut imaginile cu cel mai mare stadion din lume » Așa va arăta arena senzațională de 115.000 de locuri

+11 Foto
Stade Hassan II / Foto: populous.com.

Articol de Tudor Belivacă  —  miercuri, 21 august 2024

Stade Hassan II va fi un stadion construit în cel mai mare oraș al Marocului, Casablanca. Arena va avea o capacitate de 115.000 de locuri și va fi gata pentru Campionatul Mondial din 2030.

Firma de arhitectură care se ocupă de proiect, Populous, a oferit primele imagini cu macheta digitală a proiectului. De asemenea, arhitectul-șef din spatele celui mai mare stadion al lumii a oferit primele declarații.

+11 Foto
Foto: populous.com

Design-ul este inspirat din cultura marocană

Conform site-ului firmei de arhitectură, design-ul este inspirat din tradițiile marocane, în special din moussem (un festival specific Marocului). Fiecare peluză a stadionului va putea primi aproximativ 30.000 de fani. Stadionul va putea acomoda 12.000 de spectatori „premium” la categoriile VIP, VVIP, loje și loja regală.

Principala caracteristică a stadionului este acoperișul. Acesta va fi fabricat din aluminiu și seamănă cu un cort. Plafonul nu va acoperi doar suprafața de joc, ci toată arena. De asemenea, în jurul stadionului vor fi grădini și terenuri suplimentare de sport.

Declarațiile arhitectului: „Are rădăcini în ospitalitatea marocană”

Tarik Oualalou, arhitectul-șef al stadionului, a oferit câteva declarații în care a vorbit despre principalele teme care l-au inspirat în proiectarea stadionului.

„Marele Stade Hassan II are rădăcini puternice în cultura marocană, cu tradiții și expresii contemporane. Are rădăcini adânci în figuri primordiale: «moussem-ul», cortul, grădinile, de asemenea topografia și peisajele din Maroc. Este un spațiu generos, deschis lumii și cu respect pentru natura pe care o protejează. Stade Hassan II este întruchiparea tradițiilor ospitalității marocane”, a transmis Tarik Oulalou, conform populous.com.

Marocul se pregătește prin construcția acestui stadion pentru Campionatul Mondial din 2030. Ediția de peste 6 ani va reprezenta o premieră deoarece va fi pentru prima dată când Cupa Mondială va fi organizată în șase țări. Maroc, Spania, Portugalia, Argentina, Uruguay și Paraguay vor fi țările gazdă ale Mondialului din 2030.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.