Conference League

Dan Petrescu propune un jucător la naționala României: „Pot să-i dau un sfat lui Mircea Lucescu”

Dan Petrescu, foto: captură de ecran YouTube CFR 1907 Cluj

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 21 august 2024

Dan Petrescu (56 de ani), tehnicianul celor de la CFR Cluj, a susținut conferința de presă premergătoare duelului cu Pafos, din turul play-off-ului Europa League. Antrenorul vicecampioanei a ținut să-l evidențieze pe Vlad Dragomir (25 de ani), mijlocașul român al formației din Cipru, pentru care a făcut lobby să fie convocat la naționala României.

Dragomir nu a apucat să evolueze pentru naționala României până în acest moment. Evoluează de 3 ani pentru Pafos, iar Dan Petrescu l-a lăudat pentru evoluțiile sale și i-a transmis un mesaj clar selecționerului Mircea Lucescu (79 de ani).

Dragomir ar putea fi luat în calcul pentru o eventuală convocare datorită evoluțiilor sale solide din Cipru.

VIDEO. Dan Petrescu, cuvinte de laudă la adresa lui Vlad Dragomir: „Mi se pare un jucător foarte bun pentru echipa națională”

„Eu cred că ar trebui selecționat la ce am văzut în cele șase meciuri. E singurul jucător care nu e schimbat. Jairo, numărul 10, atacantul care e o legendă la ei, a mai fost schimbat, dar Vlad Dragomir în niciun meci!

Joacă și mijlocaș central, și dreapta, și stânga, consistent, dă cu stângul, cu dreptul, cu capul. Mi se pare un jucător foarte bun pentru echipa națională. Nu sunt eu selecționer, dar pot să-i dau un sfat lui Mircea Lucescu.

Sper să joace prost cu noi în ambele meciuri și să nu-l selecționeze, dar mie mi-a plăcut ce am văzut la el. Chiar am vorbit cu Cristi Dragotă (n.r. - preparator fizic la CFR Cluj și la naționala României) și i-am zis: «Eu cred că ar trebui să-ți aduci aminte de acest jucător». Arată foarte bine. Parcă și el e tot brazilian, nu român, are o frizură așa mai... dar e un jucător foarte bun”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Vlad Dragomir (fotbalistul cu mingea la picior), foto: Imago Images

Vlad Dragomir a fost crescut de ACS Poli Timișoara, iar în 2015 a ajuns la academia lui Arsenal, acolo unde a petrecut 3 sezoane. A mai evoluat pentru Perugia și Virtus Entella (formații din Italia), iar din 2021 joacă pentru Pafos.

1,2 milioane de euroe cota lui Vlad Dragomir, potrivit Transfermarkt

Dan Petrescu se teme de Pafos: „Ne dau fiori!”

„Bursucul” este extrem de precaut înaintea duelului cu Pafos, din play-off-ul Conference League. În stilu-i caracteristic, Petrescu i-a ridicat în slăvi pe ciprioți și a vorbit despre jucătorii lor, care sunt extrem de valoroși în viziunea lui.

„Aceşti brazilieni, pe care băieţii i-au văzut acum, ne dau fiori. Sunt jucători de clasă în opinia mea. E normal dacă ai bani mulţi, buget. Patronul este foarte bogat. Au luat un director sportiv din Italia. Se vede că au achiziţionat jucători foarte buni. Şi salarii de 600.000-700.000-800.000. Normal că ai pretenţii. Noi, în România, suntem doar cu vorba. Vrem să batem pe toată lumea.

Se spune că mă plâng. Nu mă plâng. Asta e realitatea. Cu tot respectul pentru campionatul din România, noi nu avem jucători în România precum cei de la Pafos. Eu aş vrea să nu îi vedeţi, să fie slabi. Aş vrea să greşesc. Dar o să vedeţi cu ochii voştri jucătorii brazilieni din Cipru ce valoare au”, a adăugat Dan Petrescu.

Au câştigat Cupa cu 3-0 cu Omonia, care e o echipă foarte valoroasă în Cipru. Campionatul din Cipru e, în opinia mea, cam la fel ca în România, poate chiar peste, pentru că se investeşte mult. Trebuie să facem un joc perfect.
Nu trebuie să cedăm, să nu ne gândim că nu avem şanse. Au mai fost meciuri cu mine antrenor în cupele europene când nu aveam şanse şi am ieşit învingători

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.