Stranieri

Horațiu Moldovan semnează în liga a doua! Afacerea trece de 1 milion de euro

Horațiu Moldovan semnează cu Sassuolo // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 22 august 2024

Sassuolo a bătut palma cu Atletico Madrid pentru împrumutul lui Horațiu Moldovan (26 de ani), care nu a jucat în niciun meci oficial în jumătatea de an petrecută la Madrid.

Sassuolo a retrogradat în liga a doua italiană, Serie B, la finele sezonului trecut. I Neroverdi sunt în căutare de portar, după ce au început sezonul cu Giacomo Satalino între buturi.

Sassuolo a negociat cu Ionuț Radu, goalkeeper care aparține de Inter. Cluburile bătuseră palma, dar portarul român s-a împotrivit mutării.

Horațiu Moldovan semnează cu Sassuolo, în Serie B!

Refuzată de Radu, formația din Serie B s-a orientat către alt portar român. Este vorba despre Horațiu Moldovan, goalkeeperul pe care Atletico Madrid l-a cumpărat în ianuarie, dar căruia Diego Simeone nu i-a acordat niciun minut pe teren în partidele oficiale.

Tratativele au decurs rapid. Sassuolo și Atletico s-au înțeles în privința unui împrumut cu obligație de definitivare în vara lui 2025.

Din informațiile GSP.ro, afacerea se va ridica la 1,2 milioane de euro, actele urmând a fi semnate zilele următoare. Italienii vor plăti acum 500.000 de euro, iar restul în momentul definitivării transferului.

Publicația CalcioMercato scrie că salariul lui Moldovan va fi în jur de 600.000 de euro pe an.

A pierdut naționala, vrea să schimbe echipa pentru continuitate

Horațiu Moldovan a jucat în toate meciurile amicale ale rojiblancos, fiind chiar integralist la 2-0 cu Juventus, dar a revenit pe bancă odată cu începerea meciurilor oficiale. La 2-2 cu Villarreal, în prima etapă a campionatului, Jan Oblak a revenit între buturi.

De altfel, lipsa minutelor la Atletico a făcut ca Horațiu să piardă rolul de titular la echipa națională a României. Titular incontestabil în preliminarii, Horațiu nu a jucat deloc la Euro 2024, Edi Iordănescu preferându-l pe Florin Niță.

În ianuarie 2024, Atletico Madrid a plătit 800.000 de euro pentru a-l transfera pe Horațiu Moldovan de la Rapid.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.