Liga 1

Lovitură dată de Sepsi pe piața transferurilor » A semnat un atacant cu partide în Serie A, pe care Basel plătea 4 milioane de euro

+49 Foto
Sepsi a oficializat transferul lui Dimitri Oberlin, atacant în vârstă de 26 ani. În vara lui 2018, Basel îl achiziționa pentru suma de 4.1 milioane de euro de la Salzburg / foto: Imago

Articol de Cezar Titor  —  joi, 22 august 2024

Sepsi a oficializat transferul lui Dimitri Oberlin, atacant în vârstă de 26 ani. În vara lui 2018, Basel îl achiziționa pentru suma de 4.1 milioane de euro de la Salzburg.

Atacantul originar din Yaounde, capitala Camerunului, a crescut la grupele de copii și juniori ale celor de la Lausanne și Zurich, echipă pentru care a și debutat în fotbalul mare. De-a lungul carierei, a mai evoluat pentru Salzburg, care l-a împrumutat la Liefering, Altach și Basel, echipă care l-a și cumpărat definitiv pentru suma de 4 milioane de euro în vara lui 2018.

Nu s-a impus nici în Elveția, fiind împrumutat în Serie A, la Empoli, și în Belgia, la Zulte Waregem. Au urmat aventuri la echipa secundă a celor de la Bayern, Servette și Thun, iar din toamna lui 2023 evoluează la Adanaspor, reușind trei goluri în 26 partide din stagiunea precedentă.

Sepsi l-a transferat pe Dimitri Oberlin

Oberlin a semnat pe o perioadă de doi ani cu trupa covăsneană, cu opțiune de prelungire.

Sepsi OSK a perfectat un nou transfer, clubul nostru a ajuns la un acord și cu internaţionalul elveţian Dimitri Oberlin (în vârstă de 26 de ani), care ultima oară a jucat la Adanaspor, dar a mai evoluat în carieră, printre altele, și la Servette FC, FC Thun, FC Bayern II, FC Basel, Zulte Waregem, FC Empoli sau Red Bull Salzburg.

Atacantul cu dublă cetăţenie, elvețiană şi cameruneză, a semnat un contract valabil pe doi ani cu clubul nostru, cu opțiune de prelungire.

Îi urăm mult succes alături de Sepsi OSK!

- Comunicat Sepsi

În ultima perioadă, cota sa de piață s-a prăbușit, ajungând la 250.000 euro, conform portalului de specialitate transfermarkt. Cea mai mare valoare a atins-o în primăvara lui 2018: 6 milioane de euro.

Pentru Sepsi, urmează partida cu Unirea Slobozia, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, fiind în format liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.