Jocurile Olimpice

Contractul lui David Popovici expiră în 9 zile: „Ar fi ciudat să plece de la noi”

David Popovici

Articol de Alexandru Barbu  —  joi, 22 august 2024

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, e sigur că David Popovici va semna prelungirea contractului cu CS Dinamo. Actuala înțelegere expiră pe 31 august.

Medaliat cu aur la proba de 200m liber de la Jocurile Olimpice și cu bronz la 100m liber, Popovici, 19 ani, urmează să semneze un nou contract cu Dinamo, conform spuselor lui Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv din Capitală.

VIDEO. Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Sigur David Popovici rămâne la noi”

Încă nu a semnat, urmează. Este încă sub contract până la 31 august. De la 1 septembrie începe noul contract. Are un staff, o echipă de avocați, încă studiază, însă termenii au fost agreați de ambele părți, inclusiv termenii financiari, e doar o formalitate de parafare a contractului.

Nu se pune problema să plece. David e dinamovist, la fel ca tatăl lui, suntem o familie. A fost împlinit de când a venit la Dinamo, a fost campion mondial, european, olimpic. Când ai o chimie și empatizezi cu un club care ți-a răspuns tuturor nevoilor, ar fi ciudat să mergi în altă parte... să faci ce?”, a declarat Ionuț Popa, la GSP Live.

Cunosc discuțiile despre posibilitatea ca David Popovici să meargă afară. Știm de universități care au fost interesate de el. Ei sunt o familie care se axează pe confidențialitate și nu aș vrea să intru în aceste detalii. Știu că a avut, are în continuare oferte, dar nu s-a pus niciodată problema să plece de la Dinamo. Sigur va continua aici

- Ionuț Popa, președinte CS Dinamo

David Popovici e la CS Dinamo din septembrie 2021, când a plecat de la CSA Steaua.

David Popovici, colecție de medalii

La aproape 20 de ani, pe care-i va împlini pe 15 septembrie, David Popovici are o colecție impresionantă de medalii. Sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a impresionat încă de la juniori, fiind multiplu campion mondial și european. Apoi, a continuat seria incredibilă de rezultate și la seniori.

+39 Foto
David Popovici FOTO Raed Krishan/GSP

Pe lângă titlurile naționale, este campion mondial la seniori (Budapesta 2022) și dublu campion european (Roma 2022 și Belgrad 2024), atât la 100m liber, cât și la 200m liber. Mai are un argint la Mondialele în bazin scurt (Melbourne 2022) și un aur la Europenele în bazin scurt (Kazan 2021), la 200m liber.

La Jocurile Olimpice de la Paris, Popovici a obținut medalia de aur la 200m liber și medalia de bronz la 100m liber.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.