Europa League

Rezultatele din manșa tur a play-off-ului Europa League » PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a defilat cu Shamrock Rovers

PAOK - Shamrock Rovers / Foto: Imago

Articol de Tudor Belivacă  —  joi, 22 august 2024

În această seară s-au disputat cele 12 dueluri din manșa tur a play-off-ului Europa League.

FCSB a deschis seria celor 12 dueluri prin egalul cu LASK Linz, scor 1-1.

Cele mai frumoase meciuri ale serii au fost Lugano - Besiktas, 3-3, PAOK - Shamrock Rovers, 4-0, Jagiellonia - Ajax 1-4, Ludogorets - Petrocub, 4-0 și Maccabi Tel Aviv - TSC Backa Topola, 3-0.

Retururile partidelor de astăzi se vor disputa pe 29 august, începând cu ora 20:00.

FINAL » PAOK - Shamrock Rovers 4-0

PAOK a învins categoric Shamrock Rovers și a dominat meciul. Elevii lui Răzvan Lucescu au avut un gol anulat și un penalty ratat, dar tot au reușit să câștige cu 4-0.

În minutul 45+5, PAOK a deschis scorul prin autogolul lui Cleary, imediat după ce VAR-ul a anulat golul lui Baba.

În repriza a doua PAOK și-a dublat avantajul prin Taison în minutul 46. Până la final elevii lui Răzvan Lucescu au reușit să mai înscrie de două ori, iar Chalov a ratat un penalty în minutul 90+3.

  • Au marcat: Cleary (autogol) '45+5, Taison '48, Konstantelias '67, Baba '90+5
  • Honohan (Shamrock Rovers) a fost eliminat în minutul 52 al partidei
Paok - Shamrock Rovers, scor 4-0 / Foto: Imago

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu va încerca să își asigure calificarea în faza grupelor încă din turul cu Shamrock Rovers. Grecii vin după drama suferită în turul trei preliminar al Champions League. PAOK a fost eliminată de Malmo din cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. În minutul 90+7 PAOK era în Champions League, dar suedezii au marcat și au trimis meciul în prelungiri. În minutul 99, Malmo a dat lovitura de grație și i-au trimis pe greci în Europa League.

FINAL » Lugano - Besiktas 3-3

Pe terenul elvețienilor de la Lugano, Besiktas a deschis scorul. Peste aproximativ 155 minute, Lugano a egalat, iar la pauză s-a păstrat rezultatul de 1-1. În al doilea act, Besiktas a marcat două goluri în trei minute (52 și 55), dar Steffen a redus din diferență peste alte trei minute (minutul 57). În minutul 64, Besiktas și-a dat autogol, iar scorul final a fost 3-3.

  • Au marcat: Fernandes '22, Steffen '57 Gabriel Paulista (autogol) '64/ Bislimi '34, Fernandes '52, Al Musrati '55

Lugano va întâlni Beșiktas după eliminarea dramatică din Champions League. Elvețienii au fost eliminați la limită de Partizan Belgrad, scor 3-2 la general. Turcii vor debuta în competițiile europene din acest sezon. Nu au jucat preliminarii și au fost repartizați direct în faza play-off-ului datorită coeficientului UEFA.

FINAL » Braga - Rapid Viena 2-1

  • Au marcat: Vitor Carvalho '33, Zalazar '70 / Burgstaller '25
  • Grgcic (Rapid Viena) a fost eliminat

Rapid Viena a jucat în tururile preliminarii ale Europa League. Austriecii o vor întâlni pe Braga. Portughezii care au jucat în sezonul trecut în Champions League s-au chinuit în turul trei preliminar cu elvețienii de la Servette. Braga a trecut de elvețieni la limită, scor 2-1 la general.

FINAL » Jagiellonia - Ajax 1-4

Ajax a făcut scor cu Jagiellonia în Polonia. Jagiellonia a deschis scorul rapid, în minutul 5, dar până la final Ajax a fost la cârma partidei și a reușit să înscrie de 4 ori.

  • A marcat: Imaz '5 / Akpom '10, '61, '69 (penalty) Godts '28

Ajax va juca pe terenul Jagielloniei turul play-off-ului Europa League. Olandezii au ajuns în această fază a competiției după o partidă dramatică cu Panathinaikos. Soarta meciului a fost decisă la loviturile de departajare. Au fost executate nu mai puțin de 34 de lovituri de departajare.

FINAL » Ludogorets - Petrocub 4-0

Ludogorets a învins drastic Petrocub. Moldovenii au fost dominați în totalitate de bulgari care au înscris o dată în prima repriză și de 3 ori în actul secund. Scor final, 4-0.

  • A marcat: Duah '23, Rwan Seco '59, Almeida '90+1, '90+4

Moldovenii de la Petrocub sunt aproape de o participare istorică în grupele unei competiții europene. Moldovenii au avut un parcurs de excepție, dar în duelul cu Ludogorets, bulgarii sunt favoriți.

FINAL » Molde - Elfsborg 0-1

  • A marcat: Qasem '15

FINAL » Plzen - Hearts 1-0

  • A marcat: Oyegoke (autogol) '90+6

FINAL » FK RFS - APOEL Nicosia 2-1

  • Au marcat: Kouadio '31, Ikaunieks '45+1 (penalty) / El Arabi '52

FINAL » Maccabi Tel Aviv - TSC Backa Topola 3-0

Maccabi Tel Aviv a învins-o la scor de neprezentare pe TSC Backa Topola. Sîrbii au avut doi eliminați, iar Maccabi a înscris o dată în prima repriză și de două ori în actul secund.

  • A marcat: Turgeman '27, Peretz '63, Madmon '83
  • Djordjevic și Banjac (TSC Backa Topola) au fost eliminați în minutul 42, respectiv 45+3

FINAL » Dinamo Minsk - Anderlecht 0-1

  • A marcat: Augustinsson '9

LIVE » Ferencvaros - Borac Banja Luka 0-0

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.