Handbal

S-a stabilit finala Supercupei României! » CSM București o va înfrunta pe Gloria Bistrița

Secvență din semifinala Gloria Bistrița - Rapid București Foto: Facebook FR Handbal / Dan Badea

Articol de Luminița Paul  —  joi, 22 august 2024

Campioana României, CSM București, și finalista EHF European League, Gloria Bistrița, se vor duela vineri, de la ora 17:30, pentru Supercupă, primul trofeu care se decernează în noul sezon.

Semifinale antrenante în Pitești Arena, acolo unde cele mai valoroase patru echipe din întrecerea internă feminină au evoluat pentru calificarea în ultimul act al competiției.

Întâi, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a depășit-o cu un scor clar pe Rapid București, 36-28, însă la pauză scorul fusese unul echilibrat, 16-16. De fapt, prima parte a mers cap la cap, Rapid trecând în față, însă cu un avantaj maxim de două goluri, întâi 3-1, în minutul 6, ultima dată 15-13, la borna 28 a cronometrului.

Gloria a avut avantaj în premieră pe finalul jumătății întâi de meci, 16-15, după contraatacul valorificat de Fujita, dar de partea cealaltă Kassoma a readus echilibrul în ultima secundă.

Ultimele 10 minute au adus desprinderea pentru Gloria

Apoi, totul a rămas compact, cu avantaj minim când de o parte, când de alta până în minutul 45, când Bistrița a crescut viteza: 27-24 după alte două acțiuni rapide finalizate pe contraatac de Delgado Pinto. Ultimele 10 minute au creat decalajul care avea să arate atât de bine la final pentru Gloria, bucureștencele pierzând mai multe mingi și ratând în atac.

  • Marcatoare Gloria Bistrița
  • Delgado Pinto 8, Mbengue Rodriguez 7, Nocun 7, Kirdiasheva 7, De Araujo 3, Kacsor 1, Fujita 1, Kerekes 1, Burlachenko 1
  • Marcatoare Rapid
  • Janjusevic 6, Fernandez Fraga 6, Kassoma 4, Ristovska 3, Korsos 3, Lopez 2, Ilie 1, Stoica 1, Kouyate 1, Gonzalez 1

Bistrița își aștepta adversara din înfruntarea CSM București – HC Dunărea Brăila. Alt meci agreabil, în care campioana a condus cu 4 goluri în primele minute, 6-2 și 7-3, apoi a mărit avansul la 5 și 6 goluri. Adversarele au revenit însă curajos de fiecare dată, topind diferența până la o lungime când mai erau 6 minute de joc.

Vedete nou venite la apariția oficială

La pauză, CSM a condus cu 18-15. Scenariul a avut aceeași alură și în partea secundă, însă campioana, la care au putut și văzute evoluând noutățile Emma Friis, Alina Grijseels și portarul Gabriela Moreschi, nu a fost în pericol cu adevărat în niciun moment. Scorul final: 31-28.

Finala este programată vineri, în Pitești Arena, de la ora 17:30, înainte jucându-se meciul pentru locul 3, de la 14:30.

  • Marcatoare CSM București
  • Neagu 6, Pintea 5, Ostergaard 5, Arntzen 5, Friis 4, Kobylinska 2, Omoregie 2, Grijseels 2
  • Marcatoare HC Dunărea Brăila
  • Jezic 9, Liscevic 9, Michalak 3, Gonzalez 3, Kanaval 1, Raicea 1, Borș 1, Popa 1
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.