Liga 1

Consternat după ce a văzut CFR-ul aliniat de Dan Petrescu: „Mă uit la echipă și mă crucesc! Pentru mine e «Cupa Satelor»!”

Formula lui Dan Petrescu e contestată de Ioan Sdrobiș / FOTO: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)

Articol de Remus Dinu  —  joi, 22 august 2024

„Părintele” Ioan Sdrobiș, un nume cu state vechi în fotbalul românesc, vorbește, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, despre situația actuală din peisajul autohton. Fostul antrenor, ajuns la 78 de ani, a remarcat cu mâhnire un detaliu din primul „11” aliniat de Dan Petrescu în meciul lui CFR Cluj cu Pafos din Conference League.

„Feroviarii” au mizat pe cinci titulari din străinătate în manșa tur din play-off-ul Conference League, disputa de pe teren propriu cu ciprioții de la Pafos. Aspect condamnat vocal de Ioan Sdrobiș, omul care, în urmă cu aproape trei decenii, îl descoperea pe puștiul Cristi Chivu pe maidanele din Valea Domanului.

În formula de start a „Bursucului” s-au aflat Boben, Kresic, Keita, Tachtsidis și Korenica, în timp ce pe bancă s-au regăsit alți 8 străini, Abeid, Bolgrado, Graovac, Kamara, Rocha, Djokovic, Nkololo și Michael.

Discurs dur al lui Ioan Sdrobiș: „Mă crucesc când mă uit la echipa CFR-ului! Cum să ai națională în felul ăsta?”

„Asalt pentru Conference League? Pentru mine, competiția asta e «Cupa Satelor», i-am spus așa de mult timp! Vă dați seama, dom'le? Vă dau cuvântul meu de onoare, eu spun mereu lucrurile exact așa cum se petrec în fotbalul românesc și o spun cu tristețe. Ce naiba?! Dar situația e așa de ani de zile, nu de acum. Eu am spus că vom ajunge foarte jos.

E păcat că nu se dă o șansă fotbalistului român! Veți vedea ce va însemna acest lucru la echipele naționale, și în special la cea mare!

Mă uit la fomația CFR-ului, te crucești! Numai străini! Cum să ai echipă națională în felul ăsta? Înainte, făceai scheletul echipei naționale de la Craiova sau de la Steaua! Lung, Negrilă, Tilihoi, Ștefănescu, Ungureanu... Asta era apărarea echipei naționale.

Dar asta e situația fotbalului românesc la ora actuală! Iar «boala» asta au adus-o Răzvănelul (n.r. Burleanu) și cu Stoichiță! Ei sunt principalii vinovați!”, a declarat Sdrobiș, în dialog cu Gazeta Sporturilor.

Ioan Sdrobiș / foto: Arhivă GSP

Pentru mine, cel mai important lucru a fost descoperirea tânărului jucător român. Nu vorbesc despre Chivu... Dar peste tot am dat șanse jucătorilor tineri, i-am promovat la 16-17 ani în Liga 1, nu mi-a fost frică niciodată. Și toți au confirmat!

Acum toți vor jucători străini... Nu am nimic cu jucătorii străini, nu sunt răutăcios, dar de când au început să vină atâția, mai avem echipe care să se califice în Champions League?

Mă uit la Craiova, la CFR, la toate echipele, sunt îmbibate cu străini! Unde, Doamne, iartă-mă!, să se dezvolte tânărul fotbalist român? Este un joc foarte păgubos pentru fotbalistul român. Cum să mai avem fotbal de calitate? De asta nici n-avem națională!

- Ioan Sdrobiș

În curând, pe GSP.ro, opinia tăioasă a lui Ioan Sdrobiș despre numirea lui Mircea Lucescu, marele său inamic, la cârma echipei naționale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.