Liga 1

Miculescu a tras FCSB în sus! » Doi fotbaliști au primit 3: „Jocul lui e în beznă! Total. Celălalt a fost doar turist în Austria”

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 22 august 2024

FCSB a obținut un rezultat care dă speranțe pentru retur. 1-1 la Linz nu e rău, cu toate că, pentru a părea fioroși în fața patronului, unii jucători ziceau că vor da de pământ cu LASK.

Taoui a pedepsit apărarea visătoare a roș-albaștrilor. Nu e prima oară când FCSB începe lamentabil meciul. Miculescu a reaprins speranțele, golul său a schimbat cursul evenimentelor. Portarul de rezervă al austriecilor, Siebenhandl, a făcut adevărate minuni, în condițiile în care Octavian Popescu, în special, și-a dat cu stângul în dreptul în cele mai nepotrivite momente.

Notele GSP la LASK Linz - FCSB

LASK Linz (4-3-3)

- Siebenhandl (nota 7) * Are o palmă de vină la golul lui Miculescu, dar în rest a fost obstacolul pe care FCSB nu l-a putut trece. Portarul lui Linz va da bătăi de cap și la retur. Culmea e că portarul de rezervă, Lawal, titularul, s-a rupt la încălzire.

- Bogarde (nota 4) * Spătarul scaunului pe care Miculescu s-a înălțat pentru golul egalizator. Nepotul lui Bogarde, de-a fost pe la Ajax, Barca și în naționala Olandei, oferă o pâine de mâncat adversarului.

- Ziereis (nota 5) * Așa și așa. E lent și el, poate fi surprins destul de ușor.

- Smolcic (nota 5) * Lent și predispus la greșeli.

- Bella (nota 5) * A fost luat la mână de Crețu pe faza de atac a campioanei României.

- Horvath (nota 6) * Bun cât a fost bună și LASK Linz.

- Zulj (nota 5) * Te-ai aștepta la mai mult de la un număr 10.

- V. Berisha (nota 6) * Se vede că a fost pe la Lazio. Contribuție la gol.

- Usor (nota 6) * Chiar dacă a avut finalizări ce-au lăsat de dorit pentru austrieci, acest fotbalist a făcut viață grea apărării campioanei României.

- Ljubicic (nota 5) * Este, sau mai bine zis era, coadă de echipe interesate de croat, însă are un început greoi de sezon. A făcut el câteva faze să iasă în evidență, în startul meciului, dar s-a tăiat pe parcurs.

- Taoui (nota 7) * Cel mai bun jucător al austriecilor. Pe lângă gol, a mai avut câteva ocazii în care a scos sufletul din elevii lui Charalambous.

Antrenor Thomas Darazs (nota 6) * A demarat în trombă, s-a pierdut pe parcurs. Poate să fie mulțumit că s-a terminat 1-1.

Au mai jucat:

- Stojkovic (nota 5) * A intrat în minutul 59 în locul lui Smolcic

- Pintor (nota 5) * A intrat în minutul 63 în locul lui Zulj

- Tibidi (nota 5) * A intrat în minutul 63 în locul lui Usor

- J. Boateng * A intrat în minutul 78 în locul lui Taoui.

FCSB (4-2-3-1)

- Târnovanu (nota 6) * OK.

- Crețu (nota 6) * A avut mult de lucru, dar s-a scos cu centrarea de la golul lui Miculescu. Niște preluări rudimentare, se salvează mereu cu devotamentul.

- Dawa (5) * Are câteodată niște marcaje... Drept dovadă, Taoui l-a păcălit ușor la deschiderea scorului. A avut ghinion, nu ca Radunovic, care a fost norocos la câteva incursiuni ale austriecilor.

- Ngezana (nota 7) * I-a (mai) salvat și pe Crețu, și pe Dawa, apoi și pe FCSB. Cel mai bun din defensivă.

- Radunovic (nota 5) * Prea permisiv.

- Șut (nota 6) * Util și exact de cele mai multe ori.

- Edjouma (nota 6) * A ajuns la finalizare, doar că n-a avut deloc precizie. S-a repliat bine în câteva rânduri.

- Băluță (nota 3) * Jocul său e în beznă! Total.

- Olaru (nota 5) * Modest. N-a mai repetat prestațiile precedente din cupele europene. Pare apăsat de gânduri ce nu-i dau pace, iar jocul său are de suferit.

- Miculescu (nota 7) * Cel mai bun, cel mai viu, de la campioana României. A dat golul ce dă mari speranțe pentru retur și, mai ales, a tăiat elanul gazdelor, care puseseră stăpânire pe meci la Linz.

- D. Popa (nota 3) * Turist.

Antrenor Elias Charalambous (nota 7) * S-a scos cu golul lui Miculescu, care a schimbat tot registrul duelului. Apoi, schimbările nu puteau aduce decât un plus, după o primă repriză seacă. N-au mai fost goluri în partea a doua, în ciuda situațiilor, unele uriașe, dar măcar FCSB a echilibrat confruntarea.

Au mai intrat:

- Fl. Tănase (nota 6) * A intrat în minutul 46 în locul lui D. Popa. A suplinit momentele de dispariție din joc cu câteva faze interesante, dar încă mai are mult de recuperat.

- Oct. Popescu (nota 4) * A intrat în minutul 46 în locul lui Băluță. A fost deplorabil în fața golului.

- Alhassan (nota 6) * A intrat în minutul 66 în locul lui Edjouma. Recuperator bun.

- Ștefănescu * A intrat în minutul 79 în locul lui Olaru.

- Lixandru * A intrat în minutul 85 în locul lui Șut.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.