Tenis

Mouratoglou a „explodat” în „cazul Sinner”! » Îl compară cu ce a pățit Simona Halep: „Am fost șocat! Există un dublu standard”

Patrick Mouratoglou/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 22 august 2024

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a comentat decizia luată de ITIA în cazul lui Jannick Sinner, testat pozitiv cu clostebol, un steroid anabolizant.

Italianul a fost testat pozitiv la Indian Wells, în primăvară, însă ITIA nu l-a suspendat, i-a luat doar punctele și banii obținuți la turneu. Sinner a motivat testul pozitiv susținând că a fost contaminat printr-o cremă, care i-a fost aplicată pe rana de la un deget.

ITIA l-a considerat nevinovat, iar Sinner a scăpat de suspendare. Mouratoglou consideră că e o nedreptate, având în vedere că Simona Halep a primit 4 ani de suspendare, după o contaminare cu roxadustat. Sportiva din România a revenit pe teren după un an și jumătate, având succes la TAS.

Tribunalul de arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea la 9 luni, pe care Halep le ispășise deja înainte de venirea verdictului. Astfel, ea a putut juca imediat după decizia TAS.

Patrick Mouratoglou, furios: „Am fost șocat! Există un dublu standard”

„Cazul subliniază marea lipsă de transparenţă din tenis şi cred că dăunează sportului nostru. Când am auzit marţi despre situaţia lui Jannik Sinner, am fost extrem de şocat. După ce a avut de suferit Simona Halep, cum a putut să iasă atât de diferit? Nu am de gând să spun că este vinovat de ceva. Evident că nu.

Faptul care trebuie subliniat este că există un dublu standard - că doi jucători aflaţi în aceeaşi situaţie sunt trataţi în mod opus - şi acest lucru este greşit. Regulile ar trebui să se aplice tuturor. În cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv la o rată mai mare decât cea minimă a substanţei, ITIA a decis să facă totul public. Pentru un alt jucător, a păstrat secretul. De ce?

Nu are absolut niciun sens. Cred că modul în care ITIA a gestionat cazul lui Jannik este cel corect pentru că, până când nu i se dovedeşte vinovăţia sau nevinovăţia, nu cred că ar trebui să fie făcut public. Pentru că, la urma urmei, răul este făcut şi este foarte greu să îţi revii după aceea”, a scris Mouratoglou pe Linkedin, potrivit news.ro.

Simona Halep, foto: Imago Images

Patrick Mouratoglou: „Femeile și bărbații să fie tratați la fel!”

„Dacă Jannik nu a făcut nimic, nu ar trebui să fie făcut public. Acest lucru contribuie la o mare lipsă de transparenţă şi de tratament egal. Fie că este vorba de un bărbat sau de o femeie, cazurile ar trebui să fie tratate la fel.

Cred că acesta este un lucru cu care toată lumea este de acord, cu atât mai mult într-o chestiune atât de importantă”, a mai transmis francezul.

Jannick Sinner/ foto: Guliver/GettyImages
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.