Astrit Selmani, 27 de ani, a dezvăluit, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, sacrificiile pe care le-a făcut până să urmeze cariera de fotbalist profesionist. A încercat mai multe joburi pentru a-și câștiga pâinea de zi cu zi.
Atacantul alb-roșilor nu a avut o viață ușoară. S-a născut în Suedia, într-o familie mare, dar are origini kosovare.
VIDEO. Astrit Selmani: „Am lucrat în fabrici pentru a avea bani pentru familia mea”
„M-am născut într-un cartier în care locuiau foarte mulți străini. Jucam toată ziua fotbal cu prietenii. A fost o copilărie bună.
Părinții mei au muncit mult, aveau și câte două joburi să poată să intrețină familia. Mai am încă 3 frați, munceau mult să ne hrănească, aveam nevoie de multă mâncare.
Astrit Selmani: „Abia la 20 de ani am început să joc fotbal profesionist”
Abia la 20 de ani am început să joc fotbalul profesionist. Am început târziu pentru că aveam alte joburi și aveam nevoie de bani. Apoi am avut șansa să joc în liga a doua și de atunci, am ajuns tot mai sus.
Am încercat mai multe joburi. Am lucrat în fabrici, inclusiv la o fabrică de prăjituri, am lucrat în școli. Orice, pentru a avea bani pentru familia mea.
Nu a fost un lucru greu. Greu e pentru oamenii care nu au bani să își întrețină familia. E un lux să ai un job!”
300de mii de euro este cota lui Selmani conform transfermarkt
Fotbalul e singurul sport pe care l-a practicat, dar nu a fost atacant de la început:
„Prima dată am jucat pe postul de mijlocaș defensiv. Mi-a plăcut mult, apoi am descoperit că îmi place să dau goluri și am devenit atacant!
Nu se gândește ce ar face după cariera de fotbalist: „Probabil o să vreau să devin antrenor sau orice are legătură cu fotbalul. Iubesc prea mult fotbalul, iar mintea mea e doar aici!”
Atât soția, Suella Selmani, cât și fetița lor, s-au mutat în București, alături de kosovar: „Îmi place foarte mult, atât mie, cât și familiei mele.
Încă îl descoperim, nu chiar acum, pentru că e foarte cald, dar, în general, este pe gustul nostru. Sunt foarte multe lucruri bune, mai puțin traficul, dacă s-ar îmbunătăți, ar fi minunat!”, a mai declarat Astrit Selmani.
{{text}}