Liga 1

Urmează o mutare capitală la Dinamo: „Se întâmplă la anul. Vrem să ajungem în Liga Campionilor”

Dinamo a început bine sezonul, se clasează pe locul 4 după 6 etape

Articol de Alexandru Barbu  —  vineri, 23 august 2024

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a fost invitat la GSP Live și a vorbit despre fuziunea dintre Clubul Sportiv, cu o echipă de fotbal în Liga 3, și FC Dinamo, gruparea din SuperLiga.

Popa e sigur că fuziunea va fi realizată anul următor, după ce echipa din Liga 1 va ieși din insolvență, și se așteaptă că noul proiect să atragă investitori. De asemenea, conducătorul CS Dinamo are ambiții mari - „Sper să ajungem în Liga Campionilor” - și face referire inclusiv la o implicare a lui Cristi Borcea, fostul finanțator al „câinilor”.

VIDEO. Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Sunt sigur că vom readuce Dinamo unde îi e locul”

Fuziunea e imposibil de realizat acum, pentru că FC Dinamo e în insolvență. Fuziunea se va face însă. Nu avem niciun impediment în afară de insolvență. Am ajuns la un acord. Când vor ieși din insolvență, ne punem la masă și discutăm.

Fuziunea va oferi și o garanție a seriozității proiectului. Pentru mulți posibili investitori planează anumite suspiciuni cu privire la proiectul clubului din Liga 1, au fost certuri pe-acolo... Sunt prieten cu cei de la FC Dinamo, dar trebuie să stea departe de conflicte.

Această fuziune va regla situația, va fi un consiliu de administrație ferm, vor exista chestii predictibile: stadion nou, academie concretă, o echipă în Liga 1, fiecare știe cu ce vine, cu ce pleacă, atunci nu mai lași loc de interpretări.

În februarie-martie 2025 vor scoate societatea din insolvență. Din ce am înțeles, o pot scoate și acum, dar au spus că mai așteaptă puțin. Iar la anul, din februarie, putem demara procedura de fuziune. Sau, mai bine zis, un parteneriat public-privat: va exista o singură echipă, un singur CIS, o singură entitate. Sunt sigur că vom readuce Dinamo unde îi e locul, în cupele europene și de data asta sper să-i îndeplinim și domnului Borcea visul, să ajungem în Liga Campionilor. Și sper ca și domnul Borcea să fie alături de noi”, a declarat Popa.

CS Dinamo devine FC Dinamo 2

În prezent, echipa de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo evoluează în Liga 3. Popa susține că formația antrenată de Florin Bratu va activa de facto ca o grupare secundă pentru clubul din Liga 1: „În acest sezon, CS Dinamo din Liga 3 va funcționa practic ca o a doua echipă a clubului din Liga 1”.

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.