Campionate

Federația germană riscă un scandal monstru! Ce arbitru a trimis la meciul Borussiei Dortmund

Jude Bellingham discută cu Felix Zwayer, după Dortmund - Bayern 2-3, în decembrie 2021 / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 23 august 2024

Tabloidul Bild a aflat că la Dortmund - Frankfurt, programat sâmbătă, a fost delegat Felix Zwayer. Un arbitru făcut praf de galben-negri după un 2-3 cu Bayern și care s-a și retras o perioadă din arbitraj, din cauza amenințărilor cu moartea primite după acel meci.

Borussia Dortmund debutează în noul sezon sâmbătă, acasă, împotriva lui Eintracht Frankfurt. Iar Federația a luat o decizie cu potențial exploziv! La acest meci, potrivit tabloidului Bild, l-a delegat pe Felix Zwayer.

Felix Zwayer a devenit persona non-grata la Dortmund în decembrie 2021, după un 2-3 cu Bayern

Un arbitru care n-a mai condus un meci al vicecampioanei Europei din decembrie 2021, de la un 2-3 cu Bayern. În cursul acelui ”Der Klassiker”, disputat pe Signal-Iduna Park, centralul berlinez a luat mai multe decizii contestate vehement de jucătorii, oficialii și de fanii galben-negrilor.

Mai mult, la finele acelui meci, într-un interviu acordat unei televiziuni norvegiene, Jude Bellingham (21 de ani/acum la Real), l-a acuzat indirect pe Zwayer de luare de mită, făcând trimitere la un scandal-monstru în care acesta a fost implicat în urmă cu 20 de ani.

Jude Bellingham i-a adus acuzații grave lui Felix Zwayer, care a primit apoi amenințări cu moartea

Bellingham n-a fost suspendat pentru acele comentarii, dar a trebuit să plătească o amendă de 40.000 de euro. În schimb, Felix Zwayer a primit menințări cu moartea și la un moment dat s-a retras pentru câteva luni din arbitraj. Ulterior, el n-a mai arbitrat-o pe Borussia!

Șeful arbitrilor din Bundesliga, Lutz Michael Fröhlich, a decis la vremea respectivă că este mai bine să-l protejeze pe arbitrul berlinez: „După părerea mea, într-un astfel de caz sau într-un caz comparabil, nu ar fi responsabil ca părțile să întâlnească din nou. Înțelept ar fi să treacă un timp...”

Felix Zwayer și Jude Bellingham s-au întâlnit din nou la Euro 2024

Felix Zwayer s-a revăzut cu Jude Bellingham la Euro 2024, când UEFA l-a delegat la semifinala Anglia - Olanda, disputată chiar la Dortmund!

Cei doi au coabitat foarte bine pe teren, iar reprezentativa Albionului a câștigat cu 2-1 și s-a calificat în finala pierdută ulterior în fața Spaniei (1-2).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.