Auto

A primit cadou o mașină electrică de la Ion Țiriac, dar David Popovici conduce o „bestie” de 200.000 euro prin București

David Popovici, dublu medaliat olimpic la Paris, aur și bronz, a fost surprins pe străzile din Capitală, conducând un bolid de 200.000 euro, un Audi R8.

Articol de David Marinescu  —  vineri, 23 august 2024

David Popovici, dublu medaliat olimpic la Paris, aur și bronz, a fost surprins pe străzile din Capitală, conducând un bolid de 200.000 euro, un Audi R8.

Dotat cu un motor de 5,2 litri, V10, bestia produsă în Germania, an de producție începând cu 2022, dispune de 562 cai putere și poate ajunge la viteza de 100 km/h în doar 3.6 secunde.

Audi R8, mașina pe care o conduce David Popovici

Un model nou-nouț poate costa peste 200.000 euro, în timp ce o variantă second-hand orbitează în jurul sumei de 150.000, în funcție de dotări și uzură. Are o suspensie adaptivă, o cutie de viteze cu dublu ambreiaj în șapte trepte și un design minimalist, interiorul fiind unul premium.

VIDEO. David Popovici, surprins la volanul unui Audi R8 pe străzile din București

În cadrul unui eveniment special, organizat săptămâna trecută la Țiriac Collection, afaceristul Ion Țiriac i-a premiat pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta a acordat 22 automobile electrice, marca Hyundai, modele Ioniq 5 (aur), Kona (argint) și Bayon (bronz).

Mașinile au fost personalizate, în funcție de medalia obținută și medalia de la JO. David Popovici a primit două autovehicule, câte unul pentru fiecare medalie obținută.

Am venit doi oameni cu o singură mașină, plecăm cu trei mașini. Va fi o provocare să le ducem acasă. E bine, nu mă vait. Mi-aș dori ca guvernanții să se țină de cuvânt, nu doar asta, ci să vină cu cât mai multe inițiative, să existe o strategie națională concretă, îndreptată către sport.

Repet, mesajul pe care l-am transmis este important. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac, mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate și cum dorește. Vreau să mă bucur de mașină.

- David Popovici, medaliat olimpic

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.