Stiri extrasport

Elisabeta Lipă intră în politica » Șefa ANS și de la canotaj va face parte din organigrama PSD

+6 Foto
Elisabeta Lipă - eveniment parteneriat FR Canotaj - CEC Bank Foto: Raed Krishan

Articol de David Marinescu  —  vineri, 23 august 2024

Elisabeta Lipă, 59 ani, va ocupa o funcție importantă în cadrul PSD, cea de vicepreședinte în materie de sport.

Elisabeta Lipă, în noua organigramă PSD

Liderii partidului pregătesc un Congres, care va avea loc mâine, 24 august. Lac. În urma ședinței Consiliului Politic Național, care s-a ținut astăzi, de la ora 12:00, la Vila Lac, Elisabeta Lipă va fi vicepreședinte, responsabil pentru sport.

În noua structură organizațională a entități politice, au apărut încă trei noi poziții similare: Florin Jianu, vice președinte, pe Afaceri și Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mihnea Costoiu, Educație și Victoria Stoicoiu, Sănătate. În total, în cadrul PSD, vor exista 8 vicepreședinți pe domenii, 2 prim-vicepreședinți, președinte, secretar general, președintele CN și 8 vicepreședinți pe regiuni.

Pe lângă poziția de vicepreședinte în cadrul PSD, Elisabeta Lipă mai ocupă alte trei funcții cheie: Președinte ANS, vicepreședinte COSR și Președinte al Federației Române de Canotaj.

  • Elisabeta Lipă a debutat la Jocurile Olimpice la ediția din 1984, organizată la Los Angeles, participând la alte cinci. În total, are cinci medalii de aur (Los Angeles 1984 - dublu vâsle, Barcelona 1992 - simplu vâsle, Atlanta 1996 - 8+1, Sidney 2000 - 8+1, Atena 2004 - 8+1), două de argint (Seul 1988 - dublu vâsle, Barcelona 1992 - dublu vâsle) și una de bronz (Seul 1988 - patru vâsle). La Campionatele Mondiale, are o medalie de aur, zece de argint și trei de bronz, fiind de 25 ori campioană națională.

Marcel Ciolacu, apropiat sportului românesc, va candida la alegerile prezidențiale din partea PSD

În cadrul aceleiași ședinte, Marcel Ciolacu, apropiat sportului românesc, va fi validat drept candidat la alegerile prezidențiale, care vor avea loc în toamna acestui an.

+6 Foto
Corespondență GSP din Germania » Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, pronostic pentru România-Slovacia / Foto: Cristi Preda

Marcel Ciolacu a fost prezent la mai multe partide ale echipei naționale la Campionatul European, dar și ale celor de la FCSB.

„Cred că după performanța fotbaliștilor noștri la Euro 2024, care a declanșat pentru noi toți și emoție și mândrie națională, trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm naționalei o resursă constantă de tineri valoroși.

De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanțăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”, spunea Marcel Ciolacu, imediat după performanța reușită de „tricolori” la EURO 2024.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.