Campionate

De ce a refuzat-o Nico Williams pe Barcelona. Dezvăluiri bombă din culise

Nico Williams a fost enervat dee ofensiva mediatică a Barcelonei / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 23 august 2024

Nico Williams (22 ani), una dintre vedetele Spaniei la Euro 2024, a decis să rămână și sezonul viitor la Athletic Bilbao.

La începutul lunii iulie, într-un moment în care Nico Williams strălucea la Euro 2024, Joan Laporta a ieșit cu o declarație de impact. „În momentul de față ne putem permite financiar să-l achiziționăm”, afirma, sigur pe el, președintele Barcelonei.

Barcelona trebuia să achite o clauză de 55-58 de milioane de euro pentru a-l lua pe Nico Williams de la Athletic Bilbao

Extrema în vârstă de 22 de ani avea o clauză de 55-58 de milioane de euro în contractul cu Athletic Bilbao, dar, după cum se știe, Williams a preferat în cele din urmă să rămână la clubul care l-a lansat în fotbalul mare.

O decizie pe care șefii grupării blaugrana n-au primit-o bine, dar care, potrivit cotidianului AS, își are o explicație tocmai în atitudinea lor pe parcursul negocierilor.

Barcelona a lăsat să „transpire” în presă detalii de la negocieri și lui Nico Williams nu i-a picat bine

AS susține că dinspre Barcelona au „transpirat” în presa catalană multe detalii de la tratative, ceea ce pe Williams și pe cei care-l reprezintă i-ar fi deranjat foarte tare. Inclusiv oficialii lui Athletic au acuzat la un moment dat atitudinea arogantă a grupării blaugrana.

Respectul între toți actorii din fotbal trebuie să fie o bază fundamentală de cooperare. Așa vedem noi lucrurile la Athletic Club. Nu poți supune jucătorii cu contracte la alte cluburi la presiuni publice pentru a încerca să-i încorporezi
Jon Uriarte, președinte Athletic Bilbao

Problemele financiare ale Barcelonei au fost un alt motiv pentru care Nico Williams a spus „pas”

Iar faptul că clubul are mari probleme financiare și trebuie să facă o adevărată echilibristică pentru a înscrie la Ligă noile achiziții, dovadă că pe Dani Olmo n-a reușit să-l înregistreze nici acum, a fost de asemenea un aspect determinant în luarea deciziei.

Nu doar impresarii, ci și părinții l-ar fi sfătuit pe Nico să stea deocamdată departe de Barcelona - dezvăluie același AS. Ceea ce jucătorul a și făcut, în așteptarea unor perspective mai bune, la anul.

Până atunci, rămân întâlnirile din LaLiga. Prima, chiar sâmbătă seară, când FC Barcelona și Athletic Bilbao se întâlnesc pe „Montjuic”, în a doua etapă din sezonul 2024-2025.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.