Liga 1

3 știri-blitz înainte de Poli Iași - Rapid » Am aflat rețeta financiară a partidei din Copou + Câți giuleșteni sunt așteptați la revenirea lui Șumudică

Va fi atmosferă de meci mare în Copou, la Poli - Rapid / Sursă foto: Facebook@ Poli Iași

Articol de Ovidiu Minea, Ionuţ Iordache, Remus Dinu  —  vineri, 23 august 2024

Poli Iași primește în această seară vizita Rapidului, în ceea ce se anunță a fi unul dintre meciurile de mare interes ale etapei. Ce condimentează și mai tare partida? Debutul lui Marius Șumudică pe banca formației vizitatoare, în plină criză, fără victorie în primele șase runde. De partea cealaltă, și ieșenii sunt atrași de afișul duelului pogramat azi, de la ora 22:00.

Din informațiile obținute de GSP.ro, gazdele au achiziționat deja peste 5.000 de bilete pentru confruntarea din Copou, pe lângă cei 2.134 de abonați pe care clubul se bazează în acest sezon.

Câte-un pic, pic, pic... GSP a aflat rețeta financiară a partidei din Copou

Surse apropiate de club dezvăluie că ieșenii vor încasa aproximativ 45.000 de euro de pe urma duelului cu Rapid.

E o rețetă financiară mai mult decât acceptabilă pentru situația financiară precară a Politehnicii. Club care, după cum Gazeta Sportururilor v-a informat zilele trecute, a solicitat intrarea într-un concordat preventiv din cauza datoriilor de circa 11 milioane de lei (2,2 milioane de euro) care amenință viitorul grupării. Doar statului, moldovenii datorează peste 8,5 milioane de lei!

Restul, peste 2 milioane lei, sunt salarii și prime restante precum și facturi neachitate. Cum luna viitoare expira eșalonarea negociată cu statul în 2019, iar Iașiul nu are 8,5 milioane lei pentru a lichida datoriile, s-a cerut intrarea în concordat preventiv.

Situația nu-i grozavă nici în cadrul echipei, unde fotbaliștii ieșeni au acumulat deja un salariu restant.

64 de ani de inaugurarea stadionului

Va fi o seară cu conotații speciale pentru cei care vor asista la duelul din „orașul celor 7 coline”. Și asta deoarece se împlinesc 64 de ani de la inaugurarea stadionului „Emil Alexandrescu”. O arenă care așteaptă de ani buni un proiect serios, care s-o aducă pe Poli în rând cu majoritatea combatantelor din Liga 1. Oricum, subiectul stadionului e unul delicat pentru municipalitatea ieșeană.

800 de suporteri alături de Rapid, la revenirea lui Șumudică

Rapidiștii vor fi încurajați la Iași de o galerie numeroasă, ceea ce e o obișnuință la partidele disputate de giuleșteni departe de casă. 800 de bilete au fost repartizate ultrașilor alb-vișinii, pregătiți să marcheze așa cum se cuvine reîntoarcerea „fiului risipitor” Marius Șumudică.

Din motive de securitate, 1.500 de locuri vor fi lăsate goale pentru a evita apariția incidentelor dintre cele două tabere de suporteri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.