Handbal

CSM București păstrează trofeul Supercupei României, după un meci strâns cu Gloria Bistrița și suspans până la final

Cristina Neagu a fost desemnată jucătoarea turneului Foto: Facebook FR Handbal

Articol de Luminița Paul  —  vineri, 23 august 2024

Campioana României, CSM București, a cucerit din nou Supercupa României, pentru a 6-a oară, la capătul unui meci foarte echilibrat cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Nici că se putea o finală a Supercupei României cu mai mult suspans și echilibru decât cea propusă de CSM București și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Cele două echipe au oferit un preview pentru ceea ce se va vedea atât în Liga Florilor, cât și în Liga Campionilor, acolo unde ambele vor evolua în Grupa A.

Gloria a început fără complexe în fața bucureștencelor și a avut întâietatea, chiar și cu două goluri în față, grație jocului arătat de Mbengue, So Delgado sau Araujo. CSM a presat însă și, profitând de un interval în scădere al ardelencelor, e egalat la 5.

Fusese o perioadă aridă de 5 minute în care s-au succedat erorile, între 5:20 și 10:21, când Ostergaard a rupt vraja neagră cu reușita din extremă. S-au remarcat, în schimb, portarii, Kapitanovic, respectiv Moreschi. De acolo a urmat un meci interesant de urmărit, în care avantajul a oscilat, ca într-o cursă de canotaj vârf la vârf.

Repriză smulsă pe final, pătrundere Cristina Neagu

Gloria a avut 12-10 în minutul 25, însă finalul de repriză a adus-o în față pe CSM, care a stabilit scorul reprizei, 14-13, printr-un gol superb al Cristinei Neagu, marcat după o pătrundere pe o pasă inspirată venită de la Arntzen.

6Supercupe ale României are CSM în vitrină, câștigate în 2016, 2017, 2019, 2022, 2023 și 2024

Partea secundă a păstrat acel aer de incertitudine în legătură cu întâietatea, deși la un moment dat campioana României părea că a reușit o detașare importantă, 19-16 în minutul 38, după două contratacuri consecutive reușite de Omoregie.

Neagu a jucat mai puțin, ținută deoparte de Helle Thomsen, însă a reapărut în acțiune în ultimele 10 minute. Atunci deja avansul dispăruse fiindcă Bistrița nu a cedat, ci s-a bătut în fiecare fază. Pe de altă parte, CSM a avut și avantajul că Moreschi, în poartă, a strâns un snop solid de intervenții reușite, 15, în timp ce de partea cealaltă Kapitanovic și De Arruda împreună au totalizat 9.

Echilibru rupt la final, Moreschi incredibilă

Echilibrul s-a păstrat fierbinte pe cât se scurgeau minutele finale, CSM marca, Gloria egala, apoi din nou Moreschi a intrervenit, iar Dindiligan a avut sânge rece în două acțiuni din extremă care au însemnat și primele ei goluri din meci.

Posibila ștampilă finală a pus-o Omoregie prin reușita ei cu numărul 6, 28-26, Mbengue mai înscrie o dată, dar CSM câștigă, 28-27, un meci care promite o luptă aprinsă în campionatul intern. Una la care se pot atașa și alte echipe, astfel încât intriga să fie cât mai interesantă.

  • Marcatoare CSM București
  • Neagu 6, Omoregie 6, Pintea 4, Kobylinska 3, Friis 2, Smits 2, Arntzen 2, Dindiligan 2, Ostergaard 1
  • Marcatoare Gloria Bistrița
  • So Delgado 6, Kirdiasheva 5, Mbengue 5, Niombla 3, De Araujo 3, Burlachenko 2, Seraficeanu 2, Vukcevic 1

Dunărea Brăila, medaliată cu bronz în Supercupă

Handbalistele de la Dunărea Brăila cu medaliile de bronz de la Supercupă Foto: Facebook FR Handbal

Locul 3 în Supercupă i-a revenit Dunării Brăila, echipa care fusese aproape de CSM în semifinala de joi. Jucătoarele antrenate de Jan Leslie au dominat înfruntarea cu Rapid, una în care s-au aflat tot timpul la conducere, cu excepția primului minut, când a fost 1-0 pentru adversare.

Desprinderea s-a produs după mijlocul reprizei întâi, când s-a ajuns la 10-5, apoi avântul luat de brăilence nu a făcut decât să crească. Extrema stânga Daria Michalak și pivotul Katarina Jezic au fost cele mai eficiente cu 7, respectiv 5 goluri.

Rapid, în schimb, a arătat fragil în ambele meciuri din Supercupă, cu destule lucruri de pus la punct în vederea evoluției în campionatul intern, dar mai ales în Liga Campionilor.

  • Marcatoare Dunărea Brăila
  • Michalak 7, Jezic 5, Liscevic 4, Schmelzer 3, Gonzalez 3, Kovarova 3, Lixăndroiu 2, Borș 2, Milosavljevic 2, Raicea 2, Coteț 1, Popa 1
  • Marcatoare Rapid București
  • Ristovska 4, Janjusevic 4, Grozav 3, Kouyate 3, Korsos 3, Kassoma 2, Gonzalez 2, Fernandez Fraga 2, Buceschi 1, Ostase 1
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.