Liga 1

„Timpul s-a dilatat după ce m-a chemat la prima echipă!” » Atacantul care a debutat cu Șumudică la Rapid, mesaj de suflet prin intermediul GSP: „Ceva ce n-o să uit niciodată”

Finalul meciului care a marcat debutul lui Andrei Ciolacu la Rapid, cu Marius Șumudică felicitându-și elevii / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 23 august 2024

Marius Șumudică revine pe banca Rapdiului în această seară, la 13 ani de la precedentul mandat derulat în Giulești. Unul dintre fotbaliștii care au debutat sub comanda sa la Rapid, Andrei Ciolacu, pe atunci un adolescent de 18 ani, i-a transmis un mesaj de suflet tehnicianului, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor. Ciolacu mărturisește că-i va rămâne recunoscător pe vecie lui Șumi.

Atacantul în vârstă de 32 de ani, 10 goluri în 66 de meciuri în tricoul alb-vișiniilor, i-a alcătuit un portret generos lui Șumudică, alăturându-se vocilor care susțin că revenirea tehnicianului la Rapid va fi sinonimă și cu revirimentul echipei. „Șumi e tot ce le trebuie în momenul de față”, crede Ciolacu.

Andrei Ciolacu, la superlativ despre omul care i-a oferit debutul: „Marius Șumudică e tot ce-i trebuie Rapidului!”

„El m-a promovat la prima echipă și tot el mi-a oferit și debutul în Liga 1. Sigur că voi urmări meciul diseară, n-am ratat niciun meci până acum. Cred că toată suflarea rapidistă aștepta revenirea lui, întotdeauna a fost cineva care s-a asociat cu Rapidul.

Suporterii au vrut întotdeauna pe cineva cu un istoric rapidist la echipă, fie că era vorba de cineva de pe bancă, fie că era vorba de președinte. Ideal pentru suporteri e ca toată lumea din organigama clubului să fie rapidistă.

Acum cu atât mai mult, într-un moment greu, iată că revine Șumudică, cineva care a demonstrat peste tot că-i un antrenor de calitate. Nu doar pentru că are un trecut rapidist, ci pentru că a avut rezultate, a câștigat trofee și a făcut treabă peste tot pe unde a fost. Titlu cu Astra, rezultate în Turcia, a eliminat pe West Ham...

Cum a spus și el, e momentul să-i dea Rapidului înapoi ceea ce clubul i-a oferit. La fel ca toți rapidiștii, privesc cu optimism revenirea lui și cred că e tot ce-i trebuie echipei în momentul de față”, a declarat Ciolacu, pentru GSP.ro.

E cu adevărat un antrenor care, pe lângă faptul că are calități, știe să țină un grup aproape, să motiveze jucători, a demonstrat-o cel mai bine la Astra, unde, neplătiți, au reușit să câștige campionatul. E un antrenor care știe să se facă plăcut jucătorilor și, în același timp, un bun pedagog.

- Andrei Ciolacu, fost atacant Rapid

„Timpul s-a dilatat după ce Șumudică m-a chemat la prima echipă”

Deși a trecut mult timp de atunci, Andrei Ciolacu are bine întipărite în minte două episoade trăite alături de tehnician. Momentul în care a fost cooptat de Șumudică în lotul echipei mari, iar mai apoi telefonul primit înaintea meciului de debut pe prima scenă.

„Îmi aduc aminte bine... Eu n-o să uit niciodată momentul când am primit telefonul în care eram chemat la antrenamentele primei echipe. Era înainte de Crăciun, mi s-a spus că trebuie să mă prezint la reunire.

Practic, timpul s-a dilatat, abia așteptam acel moment, abia așteptam să merg la pregătire cu prima echipă. Știu că mă accidentasem înainte, dar îmi aduc aminte ce mi-a spus Șumudică, să nu mă îngrijorez, să mă refac și că voi continua în mod sigur la prima echipă.

Apoi, la debut, m-a convovcat cu o seară înaintea meciului, urma să jucăm cu Astra, culmea! (n.r. viitoarea echipă a lui Șumudică). Cum am prins lotul, am și debutat. Am intrat în ultimele 5 minute, nu mă așteptam să debutez chiar la prima convocare în lot. Mi-a spus să intru fără emoții, fără niciun fel de presiune.

M-a încurajat și după meci, la interviu, a contat foarte mult că a avut încredere în mine. O să-i mulțumesc toată viața pentru asta”, a rememorat Andrei Ciolacu.

Finalul meciului care a marcat debutul lui Andrei Ciolacu la Rapid, cu Marius Șumudică felicitându-și elevii / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

La Rapid e nevoie doar de un declic, cred că e nevoie de o singură victorie pentru ca lucrurile să reintre în normal. Dacă ținem bine minte bine, și anul trecut au început ezitant, apoi au avut o serie de 10-12 meciuri fără înfrângere, culminând cu acea victorie cu FCSB, prin care s-au apropiat de play-off.

- Andrei Ciolacu, fost atacant Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.