Liga 1

Rareș Pop explică ce a schimbat Șumudică la Rapid: „A implementat o mentalitate diferită” + Nu l-a uitat nici pe Lennon

+37 Foto
Rareș Pop, sărbătorind golul din Copou / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Ionuţ Iordache  —  sâmbătă, 24 august 2024

Rareș Pop, 19 ani, a înscris primul său gol la Rapid, marcând splendid în victoria la limită reușită pe terenul Politehnicii Iași, 2-1. Puștiul ignorat de Neil Lennon a fost titular în Copou, iar golul de 2-0, care-i poartă semnătura, a fost unul de autor: execuție elegantă, din afara careului, și o descătușare binemeritată în fața galeriei.

La finalul meciului care a consemnat prima victorie a giuleștenilor din noul sezon, fotbalistul transferat de la UTA a vorbit despre „upgrade-ul” adus echipei de Marius Șumudică, deși a evitat să-l compare pe actualul tehnician cu predecesorul Neil Lennon.

Rareș Pop, după primul gol la Rapid: „Noul antrenor a reușit să implementeze o mentalitate diferită”

„Cred că noul antrenor a reușit să implementeze o mentalitate diferită, ne-a motivat. După primul gol, ne-a îmbărbătat, ne-a strâns în brațe și ne-a spus să continuăm tot așa. La pauză ne-a spus că e 0-0 și să continuăm la fel, să încercăm să mai marcăm.

Nu aș vrea să intru într-o polemică (n.r. făcând o comparație între Șumudică și Lennon), nu vreau să spun ce antrenor e mai bun, ce antrenor e mai rău, cine are puncte pozitive sau negative. Amândoi sunt antrenori foarte buni, nu putem diminua meritele niciunuia. Neil Lennon are o carieră vastă în spate, domnul Șumudică la fel, amândoi sunt niște antrenori buni, care au încercat să implementeze un sistem și diferite ideologii”, a mărturisit Rareș Pop.

Fericit că a înscris, dar admite: „Au fost momente dificile pe final”

Rareș Pop și-a descris senzațiile experimentate la gol:

„Am fost foarte fericit că am reușit să marchez, dar mai important a fost că acest gol a contribuit la cele trei puncte obținute de echipă. (...) Pe finalul jocului au fost momente destul de dificile, dar e bine că s-a terminat cu bine. Am reușit să spargem gheața în acest sezon, sperăm să rămânem pe aceeași pantă ascendentă.

Poate am avut și o anumită lipsă de luciditate în fața porții, asta ne-a lipsit pe final.

La finalul sezonului regulat, poate ne vor ajuta și punctele obținute în primele 5-6 etape. Urmează Craiova, o echipă destul de bună, dar avem destul timp să pregătim meciul și sperăm să facem o echipă bună”, a declarat Rareș Pop.

Victoria Rapidului la Iași, în imagini: cele mai tari cadre surprinse de GSP în Copou

+37 Foto
Poli Iași - Rapid / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.