Campionate

Arne Slot, debut reușit pe Anfield! Liverpool a trecut de Brentford în etapa 2 din Premier League » Clasamentul ACUM

+13 Foto
Liverpool - Brentford, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  duminică, 25 august 2024

Liverpool a învins-o pe Brentford fără probleme, scor 2-0, în etapa 2 din Premier League. A fost primul meci al lui Arne Slot (45 de ani) pe Anfield, după ce l-a înlocuit pe Jurgen Klopp (57 de ani).

Gazdele au început ca din tun partida și au înscris încă din minutul 13. Diogo Jota l-a servit perfect în careu pe Luis Diaz, iar acesta a plasat mingea în vinclul portarului Mark Flekken.

Liverpool a continuat să atace, iar Andrew Robertson a trimis un șut periculos din interioul careului 6 minute mai târziu. Același Flekken a intervenit spectaculos.

Liverpool s-a desprins pe final

+13 Foto
Liverpool - Brentford, foto: Imago Images

Repriza a doua a început sub aceleași coordonate. Robertson s-a înălțat în minutul 48 și a trimis cu capul spre vinclul stâng. Flekken a avut, însă, o intervenție senzațională și a reușit să-și salveze echipa.

A venit, însă, și rândul lui Alisson să se remarce. 8 minute mai târziu, Collins a trimis cu capul din interiorul careului, însă mingea a fost boxată de goalkeeperul „cormoranilor”.

Jota și Diaz s-au întrecut în ratări mari într-un interval de 5 minute, în 60 și 65, însă Liverpool nu s-a putut desprinde decisiv. A făcut-o, însă, prin intermediul lui Mohamed Salah, care a expediat un șut precis și l-a învins pe Flekken, care a fost neputincios de această dată.

Trupa lui Slot și-a mai creat o șansă uriașă în minutul 82. Gakpo, trimis pe teren cu 10 minute mai devreme, a trimis în bară.

S-a terminat 2-0 pentru Liverpool, care a obținut prima victorie de pe teren propriu din acest sezon. „Cormoranii” au 6 puncte după primele 2 etape, iar acum se pregătesc pentru derby-ul din deplasare cu Manchester United.

De cealaltă parte, Brentford este pe 13, cu 3 puncte, iar etapa următoare primește vizita celor de la Southampton.

FINAL » Liverpool - Brentford 2-0

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Liverpool - Brentford

+13 Foto
Liverpool - Brentford, foto: Imago Images

Liverpool - Brentford, echipe de start:

LIVERPOOL (4-2-3-1): Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Gravenberch, Mac Allister - Salah, Szoboszlai, L. Diaz - Jota
Rezerve: Kelleher, Bradley, Elliott, Endo, Gakpo, Gomez, Nunez, Quansah, Tsimikas
Antrenor: Arne Slot

BRENTFORD (4-3-3): Flekken - Roerslev, Collins, Pinnock, Ajer - Norgaard, Janelt, Jensen - Mbeumo, Wissa, Lewis-Potter
Rezerve: Valdimarsson, F. Carvalho, Damsgaard, Mee, Onyeka, Schade, Trevitt, van der Berg, Yarmolyuk
Antrenor: Thomas Frank

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.