Opinii

Omul lui Becali din vestiarul FCSB

Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de Alexandru Barbu  —  luni, 26 august 2024

În plină criză, FCSB se poate confrunta în viitorul apropiat și cu mofturile fotbalistului care-și permite să-l alinte „Ferguson” pe patronul cu care are linie directă.

„Tactica asta e făcută să nu dai gol. Ce e asta? Eu joc mai bine decât Tănase. Vezi niște lucruri care nu sunt normale...”, s-a amuzat, în stilu-i caracteristic, Basarab Panduru în studioul Prima Sport.

E vorba despre o fază din minutul 21 a partidei Hermannstadt - FCSB 2-0, în care Florin Tănase - distribuit, teoretic, în centrul atacului - coboară în propria jumătate, la nivelul fundașilor centrali, nu departe de mijlocașii defensivi. Concret, fostul mare campion al Stelei semnalează o anomalie tactică și lasă de înțeles, printre cuvinte, că lui Tănase nu i-ar fi permis niciun antrenor autoritar să-și abandoneze rolul ca să-i ia locul lui Lixandru.

Trebuie să ne obișnuim - Tănase va face la FCSB absolut tot ceea ce își va dori să facă. Va juca unde va crede el că dă cel mai bun randament, la interviuri va radiografia evoluțiile echipei mai bine decât antrenorul de pe foaie.

Disclaimer: nu Florin Tănase e principalul vinovat pentru eșecul FCSB de la Sibiu. Chiar dacă, pe parcursul celor 80 de minute în care a fost pe teren, „șeptarul” campioanei a pierdut mingea de 19 ori și n-a trimis nici măcar un șut spre poartă.

Tănase și influența toxică pe care o are la FCSB

Ultima dată legitimat la Al-Okhdood, Tănase e transferul-verii realizat de campioana României. FCSB îl are din nou în lot pe fotbalistul care în precedentul „mandat” înscria de 111 ori în 228 de meciuri.

De două ori golgheterul Ligii 1, Florin e cunoscut însă și pentru relația specială cu patronul pe care-l alintă uneori „Ferguson”. E același jucător care critica public structura și valoarea lotului, își ironiza antrenorii cărora Becali le făcea schimbările și îi spunea la telefon finanțatorului: „Adu-l pe Neubert să ne simțim și noi fotbaliști! Nici nu transpirăm la antrenamente”.

FCSB nu a transferat doar un fotbalist foarte bun pentru campionatul nostru, ci un jucător-„secund”-confident al patronului. Cu camerele oprite și cu microfoanele închise, așa cum se desfășoară de fapt cele mai interesante discuții între ziariști și oamenii de fotbal, un fost jucător de la FCSB a împărtășit o secvență plauzibilă:

Tănase avea o putere incredibilă la FCSB! Să-ți zic una de la antrenamente... Un fost antrenor - nu-i dau numele - „a luat foc” la un exercițiu de finalizare. Spunea că ne batem joc și că de-asta și ratăm atât de mult la meciuri. În timpul ăsta, Tănase finaliza din rabona. Furios, antrenorul l-a văzut și a început să-l certe. Atunci, Tase s-a uitat tăios la el și i-a zis pe un ton răstit: „Ce s-a întâmplat?!”. Știi ce a urmat? Antrenorul a făcut un pas în spate și nu a mai continuat cu reproșurile

Posibil ca episodul să fie inventat, posibil să fie adevărat. Dar ar descrie fidel influența pe care Tănase a avut-o la FCSB. Și de ce nu ar avea-o și acum? Nimic nu s-a schimbat în ultimii doi ani de FCSB fără Tănase. Poate doar un titlu cucerit, abia după ce omul de încredere al patronului din vestiar a plecat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.