Campionate

Antrenorul unei echipe celebre, replică scandaloasă în conferință: „Ele sunt singurele femei în fața cărora răspund” » Cum a încercat să se scuze

Abel Ferreira, antrenorul lui Palmeiras / foto: Guliver/gettyimages

Articol de Adrian Duţă  —  marţi, 27 august 2024

Abel Ferreira, antrenorul lui Palmeiras - club cu 3 Copa Libertadores în palmares, a avut o replică sexistă la adresa jurnalistei Alinne Fanelli, după victoria cu 5-0 în fața celor de la Cuiaba, în etapa a 27-a a campionatului din Brazilia.

Portughezul Ferreira, în vârstă de 45 de ani, a avut o remarcă sexistă, care a stârnit valuri în Brazilia. Chiar în conferință, a refuzat să răspundă la întrebarea unei jurnaliste de la BandNews FM.

Antrenorul lui Palmeiras, derapaj sexist în conferință

„Eu dau explicații doar mamei mele, soției mele și președintelui lui Palmeiras, care este Leila (n.r - Leila Pereira). Doar ele au dreptul să vină să vorbească cu mine și să-mi ceară explicații. Doar ele pot să mă întrebe de ce a pierdut echipa, de ce a fost accidentat vreun jucător....

Ele sunt singurele. Celelalte pot să vorbească, să se exprime, să laude sau să critice. Antrenorul și jucătorii trebuie să știe să asculte laudele și criticile”, a declarat Abel Ferreira, potrivit cotidianului spaniol Marca.

Postul pentru care Alinne Fanelli lucrează, BandNews FM, a emis un comunicat în care a acuzat „machismul (n.r. - ideea că bărbatul domină femeia) incontestabil” de care a dat dovadă Ferreira, despre care spune că este „nejustificat”.

Cum a încercat Abel Ferreira să se justifice

După câteva ore de la replica scandaloasă, în fața dezaprobării publice, Abel Ferreira a încercat să se justifice. Antrenorul care stă pe banca lui Palmeiras din 2020 a declarat că a sunat-o pe jurnalistă pentru a-și cere scuze.

„Am folosit întrebarea ei pentru a transmite un mesaj pe care îl aveam deja în minte, fără să-mi dau seama că, în acel context, declarația ar putea genera o interpretare diferită sau ar putea suna ostil. Am sunat-o pe Alinne Fanelli pentru a-mi cere scuze de neînțelegerea creată”, a declarat Abel Ferreira, potrivit sursei citate.

Alinne Fagnelli/ foto Instagram
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.