Liga 1

Ioanițoaia la zi » Directorul GSP vede deja o favorită la retrogradare: „Nu ține pasul, îmi pare rău să o spun”

Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Adrian Duţă  —  marţi, 27 august 2024

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a vorbit la GSP Live despre meciurile disputate luni în Superliga, Gloria Buzău - U Cluj 0-2 și UTA - Farul 1-1.

După ce a urmărit-o pe Gloria Buzău la treabă, Ovidiu Ioanițoaia a ajuns la concluzia că echipa lui Andrei Prepeliță va avea o misiune grea dacă vrea să se salveze de la retrogradare. Trupa din „Crâng” e pe ultimul loc în Liga 1, cu 5 puncte.

VIDEO | Ovidiu Ioanițoaia, după Buzău - U Cluj: „Pare că nu ține pasul”

„E un campionat mai disputat ca oricând. Poate că titlul e o țintă prea îndepărtată, dar U Cluj face o figură deosebită, e lider pe merit. Chiar stăteam și mă gândeam că «șepcile roșii» au tot ce le trebuie pentru o performanță mare. Au public, stadion, buget, antrenor, iar aici nu încape discuție, Sabău știe meserie, și au lot.

Și-au făcut o echipă, s-a văzut la Buzău. Nu-i mai puțin adevărat, și îmi pare rău să o spun, dar Buzău pare cam singura care nu poate să țină pasul. Cred că are nevoie de întăriri deosebite ca să poată să reziste în Superliga.

Apoi vedem ce bătaie e pentru cele 6 locuri de play-off. Vedem cele două echipe clujene. CFR Cluj are două garnituri apropiate ca valoare. Mai e Oțelul acolo, care e neînvinsă, la fel ca U Cluj. Să o luăm în calcul și pe Dinamo, care e în ascensiune. Craiova e acolo. Pentru ultimul loc s-ar bate FCSB, Rapid și Farul.

U Cluj a deschis scorul dintr-un penalty discutabil, Mladinovici a așteptat 3 minute după VAR, să i se confirme decizia din teren. Victoria Universității Cluj nu poate fi pusă sub semnul îndoielii, iar trupa lui Sabău e lider pe merit”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live.

Ovidiu Ioanițoaia, concluzii după UTA - Farul

UTA - Farul a fost un meci bun, logic, avem de-a face cu doi antrenori cu CV. Rednic e un antrenor cu o carte de vizită impresionantă. S-a văzut și în jocul echipei. Dar aș avea de făcut un singur reproș, și anume că UTA a început cu 7 străini. Au mai intrat încă patru. Chiar mi se pare mult.

Avem de-a face cu niște mercenari străini, dar și Rednic are dreptate când spune că românii sunt foarte scumpi. Farul a egalat meritat, e o echipă care știe bine să paseze, știe să atace. Remarc întoarcerea lui Alibec.

Farul e în creștere de formă, a existat și acolo un posibil penalty. Aștept părerea lui Crăciunescu. Părerea mea e că trebuia penalty. Dar pentru justețea din teren a fost bine că Farul e egalat”, a mai spus directorul Gazetei Sporturilor

Ovidiu Ioanițoaia a vorbit despre situația lui Ianis Hagi

Ovidiu Ioanițoaia a vorbit și despre situația lui Ianis Hagi, care a fost trimis la echipa a doua a lui Rangers. Dorit de Rapid, mijlocașul a refuzat propunerea giuleștenilor.

„Începem să ne lămurim că nu e vorba de valoarea lui Ianis, ci de lucruri de natură economică. Dacă ar mai fi folosit un meci, Rangers ar trebui, conform contractului, să-i mărească salariul pentru că ar ajunge la 100 de meciuri. Nu degeaba scoțienii sunt cei mai zgârciți din lume.

Antrenorul Clement a declarat că nu e decizia lui aceea de a-l trimite pe Ianis la echipa a doua. E o practică cunoscută din fotbalul românesc.

Părea că s-a ajuns la o înțelegere cu Rapid, dar Gică Hagi e foarte ferm, a declarat că dacă Ianis se va întoarce în Superligă, se va întoarce doar la Farul. Cred că Gică Hagi are o influență decisivă asupra lui Ianis.

Dar nu știu în ce măsură Farul va reuși să-l plătească pe Ianis așa cum o face Rangers. E o situație complicată pentru unul dintre jucătorii susceptibili să fie la națională. Nu e un semn bun”, a mai spus Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.