Liga 1

Marian Iancu, ipoteză surprinzătoare despre palmaresul Stelei: „Faptul că se rupe în două nu îi face rău FCSB-ului”

Marian Iancu / Foto: captură de ecran GSP LIVE

Articol de Emanoil Ursache  —  marți, 27 august 2024

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timișoara, a lansat o ipoteză surprinzătoare referitoare la faptul că FCSB a pierdut în justiție palmaresul Stelei București. Iancu a susținut la GSP Live că eșecul suferit în instanțe de echipa lui Gigi Becali o poate ajuta, de fapt, să scape de trecutul comunist al „militarilor”.

Marian Iancu, care s-a declarat de-a lungul timpului împotriva echipelor create pe timpul regimului comunist, și-a reiterat, de asemenea, ideea că FCSB este continuatoarea Stelei București.

VIDEO EXCLUSIV » Marian Iancu crede că pierderea palmaresului Stelei de către FCSB o poate ajuta pe echipa lui Gigi Becali

Continuitatea echipei Steaua, actuala FCSB, este asigurată de Gigi Becali. Faptul că se rupe în două acest palmares all-time al Stelei nu cred că îi face rău. Poate se desparte de echipa inventată în comunism.

Și Dinamo este o echipă care vine din 1948. Eu mă atașez de echipe de tipul Politehnica Timișoara, Universitatea Craiova, Rapid. Echipe care nu au făcut parte din nomenclatura comunistă și postcomunistă”, a declarat Marian Iancu, în exclusivitate pentru GSP Live.

Totodată, el a afirmat că FCSB a fost prejudiciată de două campionate în ultimii doi ani: „În ultimii ani, vicecampioanei (n.r.- FCSB) i s-au furat vreo două campionate clar. Cel puțin un campionat sindicalizat a luat Farul prima oară”.

FCSB a pierdut definitiv palmaresul Stelei București

Curtea de Apel a luat, în octombrie anul trecut, o decizie definitivă favorabilă formației „militare” din Liga a 2-a în procesul pentru palmares dintre Steaua București și FCSB. Motivarea hotărârii judecătorești a fost făcută publică abia pe 18 mai, anul acesta.

Steaua a rămas cu palmaresul din perioada 1947-1998, intervalul 1998-2003 nu a fost atribuit niciuneia dintre părți, iar FCSB nu are nici măcar dreptul de a folosi palmaresul din perioada 2003-2017. Pentru intervalul 2003-2017, FCSB a solicitat recurs la Înalte Curte de Casație și Justiție.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.