Campionate

3 din 3! Barcelona câștigă pe terenul lui Vallecano » Dani Olmo, debut cu gol pentru catalani. Rațiu a fost doar rezervă

+16 Foto
Vallecano - Barcelona, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 28 august 2024

Barcelona a învins-o pe Rayo Vallecano, scor 2-1, în etapa 3 din La Liga. A fost o partidă extrem de complicată pentru catalani, care s-au văzut conduși încă din minutul 10.

În cele din urmă, trupa lui Hansi Flick s-a impus și are procentaj maxim în primele 3 etape din campionatul Spaniei. Andrei Rațiu, fundașul dreapta al echipei naționale, a fost lăsat pe banca de rezerve.

Primă repriză slabă pentru Barcelona

Partida a început extrem de slab pentru catalani. Unai Lopez a deschis scorul în minutul 10, după o pasă din partea lui Jorge de Frutos. Lopez a trimis din careul mic în dreapta lui ter Stegen.

Catalanii au cerut penalty 4 minute mai târziu. Lamine Yamal a căzut în careu, acuzând un fault. Jucătorii lui Flick l-au înconjurat pe Grado, arbitrul partidei, însă acesta nu s-a lăsat convins și nu a acordat nimic.

Vallecano a prestat un fotbal extrem de solid în primele 45 de minute, iar Barcelona nu a găsit calea spre poarta lui Dani Cardenas.

VIDEO. Rezumatul meciului Rayo Vallecano - Barcelona (1-2)

Dani Olmo a debutat cu gol pentru Barcelona

Flick a simțit momentul dificil prin care trece echipa sa și a trecut la fapte. L-a trimis în startul reprizei secunde pe teren pe Dani Olmo, cea mai importantă achiziție a Barcelonei din această vară. El l-a înlocuit pe Ferran Torres.

Modificarea s-a simțit instant! Olmo a pătruns în careu la prima atingere de balon și a căzut, solicitând o lovitură de la 11 metri. Grado nu a acordat, însă, nici de această dată.

Catalanii au forțat egalarea și au avut câteva ocazii importante. Raphinha (54) a șutat din lovitură liberă, puțin pe lângă bara din partea stângă. 4 minute mai târziu, același Olmo a preluat o pasă precisă și a trimis un șut de la mare distanță, direct în „transversală”!

A fost doar un avertisment, pentru că ulterior Pedri le-a adus egalarea catalanilor în minutul 60. Raphinha l-a găsit foarte bine în interiorul careului, iar Pedri a finalizat cu un șut superb.

Lewandowksi a înscris pentru catalani 10 minute mai târziu, însă reușita polonezului a fost anulat după intervenția VAR din cauza unui fault care s-a petrecut înainte ca balonul să ajungă la Robert Lewandowski.

+16 Foto
Vallecano - Barcelona, foto: Imago Images

Inevitabilul s-a produs în minutul 82. Dani Olmo și-a arătat clasa și a debutat cu gol pentru Barcelona. Lamine Yamal i-a trimis o pasă curajoasă în careu, iar fostul jucător de la Leipzig a expediat un șut plasat, care nu i-a dat nicio șansă lui Cardenas.

Trupa lui Flick putea închide meciul în prelungiri, însă Bernal nu a reușit să-l învingă pe portarul lui Rayo.

S-a terminat 2-1 pentru Barcelona, care are un început de sezon fără greșeală, 9 puncte din 9 posibile. Catalanii s-au instalat momentan pe primul loc. De cealaltă parte, Rayo este pe locul 8, cu 4 puncte acumulate.

Pentru Barcelona urmează duelul de pe teren propriu cu Valladolid, în timp ce formația lui Rațiu se va deplasa pe terenul lui Espanyol.

FINAL » Rayo Vallecano - FC Barcelona 1-2

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Rayo Vallecano - Barcelona

+16 Foto
Vallecano - Barcelona, foto: Imago Images

Rayo Vallecano - FC Barcelona, echipele de start:

Vallecano (4-2-3-1): Cardenas - Balliu, Lejeune, Mumin, Espino - U. Lopez, Valentin - de Frutos, Palazon, A. Garcia - Camello
Rezerve: Batalla, Chavarria, Ciss, Diaz, Embarba, Eto'o, P. Ferandez, Gumbau, A. Henandez, Nteka, Rațiu, Trejo
Antrenor: Inigo Perez

Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Kounde, Cubarsi, I. Martinez, Martin - Bernal, Pedri - Yamal, Raphinha, F. Torres - Lewandowski
Rezerve: Astralaga, Balde, Casado, Cuenca, Dmoinguez, Fort, F. Lopez, Olmo, Pena, Torre, P. Victor
Antrenor: Hansi Flick

Stadion: Campo de Futbol de Vallecas (Madrid)
Arbitru: Cesar Soto Grado / Arbitru VAR: Jorge Vazquez

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.