Campionate

Transfer de impact la Arsenal » „Tunarii” l-au cumpărat pe eroul Spaniei de la Campionatul European

Mikel Merino și Lamine Yamal la EURO 2024 / Foto: Imago Images

Articol de Alexandru Stanciu  —  marți, 27 august 2024

Arsenal l-a transferat pe mijlocașul central Mikel Merino (28 de ani) de la Real Sociedad în schimbul sumei de 32 de milioane de euro plus încă 5 sub formă de bonusuri. Merino a acceptat contractul propus de „tunari” valabil pe patru ani, cu opțiune de prelungire pe încă un an.

Mikel Merino a fost principala țintă în această perioadă de mercato a lui Mikel Arteta, susține jurnalistul specializat pe transferuri Fabrizio Romano.

Arsenal l-a transferat pe Mikel Merino, eroul Spaniei de la Campionatul European

Arsenal l-a prezentat oficial astăzi pe Mikel Merino, mijlocaș cumpărat de la Real Sociedad. Merino a fost eroul Spaniei la Campionatul European, marcând golul de 2-1 împotriva Germaniei, în minutul 119, în sferturile de finală ale competiției.

Mikel Merino, prezentat oficial la Arsenal

Mikel Merino nu se află la prima aventură în Premier League, mijlocașul spaniol a mai evoluat pentru Newcastle în sezonul 2017-2018, reușind un gol și o pasă decisivă în 24 de meciuri în prima divizie din Anglia.

Merino și-a început cariera la Osasuna, pentru care a evoluat timp de două sezoane în liga secundă din Spania. Mijlocașul a fost cumpărat de Borussia Dortmund în 2016 pentru suma de 3,8 milioane de euro, dar Merino a bifat doar 8 apariții în singurul său sezon din Bundesliga.

A urmat apoi împrumutul la Newcastle, iar după acel sezon „coțofenele” au decis să-l achiziționeze pe Merino în schimbul sumei de 7 milioane de euro, iar după doar 11 zile Newcastle obținea un profit de 5 milioane de euro, după ce Real Sociedad a plătit 12 milioane de euro în schimbul mijlocașului central.

Mikel Merino a evoluat 6 sezoane la Real Sociedad, timp în care a reușit 20 de goluri și 22 de pase decisive în La Liga, plus încă alte 7 goluri și 4 pase decisive în cupele interne și în competițiile europene.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.