Liga 1

Cristi Săpunaru, la 8 zile după plecarea lui Lennon de la Rapid: „Nu a ajutat cu nimic”

Cristi Săpunaru, foto: Facebook FC Rapid 1923

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 28 august 2024

Cristi Săpunaru (40 de ani), fundașul central de la Rapid, a vorbit pentru prima dată despre mandatul lui Neil Lennon (53 de ani) din Giulești. Aventura tehnicianului nord-irlandez în România s-a terminat brusc, după 6 etape în care nu a obținut nicio victorie.

Săpunaru nu a fost nici pe departe unul dintre jucătorii preferați ai lui Neil Lennon. Nu a fost titularizat niciodată și a bifat doar 24 de minute în mandatul britanicului. S-a întâmplat în meciul de pe 29 iulie, atunci când Rapid a pierdut pe terenul Petrolului, scor 0-1.

Odată cu venirea lui Marius Șumudică (53 de ani), Săpunaru a fost trimis direct titular în meciul pe care giuleștenii l-au câștigat pe terenul lui Poli Iași.

Cristi Săpunaru a vorbit în premieră după plecarea lui Neil Lennon de la Rapid: „Nu dau vina pe el”

Veteranul nu și-a putut explica motivul pentru care echipa nu a oferit randamentul așteptat sub comanda britanicului. Săpunaru a precizat că a purtat mai multe discuții cu antrenorul, însă acestea nu au rezolvat problemele din Giulești.

Și a adăugat că o victorie ar fi putut schimba total situația Rapidului, însă aceasta nu a venit, iar Lennon a plecat după 6 meciuri.

„N-o să stau să detaliez nimic. Nu a mers. Explicația a fost dată de rezultate. Și jucătorii și-au dorit, și el și-a dorit performanță. Dar nu a fost ce trebuie. Nu știu dacă n-a fost potrivit el pentru club, nu ne-a ieșit, ăsta e principalul lucru. Iar după, când n-ai rezultate, cade capul antrenorului.

Nu dau vina pe el pentru rezultatele care au fost, toți am avut vină. Când nu ai rezultate, jocul scade, jucătorii se gândesc de ce nu le iese. Se ajunge să nu mai joci fotbal, să joci doar la rezultat, cât de urât poți, doar ca să îți intri în formă. Dacă aveam vreo victorie, poate se schimba și jocul, dar nu s-a întâmplat.

Am vorbit de multe ori cu Lennon. Se pare că nu a ajutat cu nimic. Am avut o relație normală, de jucător-antrenor. Am încercat să-l ajut cu ce am putut, cum au făcut și ceilalți jucători”, a declarat Săpunaru pentru digisport.ro.

Cristi Săpunaru a fost titular incontestabil în sezonul trecut la Rapid, însă de la venirea lui Neil Lennon el nu a mai fost inclus în primul „11”. Primul meci după ce Șumudică s-a instalat pe banca tehnică de la Rapid a fost și primul din acest sezon pentru fundaș în care a fost și titular.

150.000 de euroe cota lui Cristi Săpunaru, potrivit Transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.