Tenis

Victoria carierei! Gabriela Ruse a eliminat-o pe câștigătoarea de la Wimbledon și e în turul 3 la US Open

Gabriela Ruse a învins-o pe Barbora Krejcikova la US Open // sursă foto: Twitter @ WTA

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 28 august 2024

Gabriela Ruse (26 de ani, locul 122 WTA) a reușit o victorie uriașă în turul 2 la US Open, eliminând-o pe Barbora Krejcikova (28 de ani, locul 8 WTA), câștigătoarea de la Wimbledon, dublă campioană de Grand Slam la simplu.

Gabriela Ruse, singura jucătoare din România prezentă în turul 2 la US Open, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian fiind eliminate în prima rundă, își continuă parcursul la New York.

Gabriela a reușit o mare surpriză în turul secund, eliminând-o în două seturi pe Barbora Krejcikova, favorita numărul 8 și câștigătoarea celui mai recent turneu de Grand Slam, Wimbledon.

Gabriela Ruse a obținut cea mai mare victorie a carierei și e în turul 3 la US Open!

Ruse a câștigat primul set cu 6-4. A condus cu 5-2 la un moment dat, Barbora s-a apropiat la 4-5 după ce a recuperat break-ul, apoi Gabriela i-a mai dejucat o dată serviciul adversarei și a închis setul la 4.

Setul 2 a avut o desfășurare diferită. Cehoaica a condus cu 5-3, a servit pentru meci la 5-4, dar Gabriela a reușit break-ul fix atunci când avea nevoie, a câștigat și următoarele două game-uri și s-a impus cu 7-5.

Urmează Paula Badosa. Ruse a învins-o când era locul 5 mondial!

Calificată în turul 3, Gabriela o va înfrunta pe Paula Badosa, locul 29 WTA.

Pentru Gabriela Ruse, acesta este un parcurs istoric. Ea nu mai ajunsese niciodată în turul 3 la un turneu de Grand Slam! Și pentru următoarea ei adversară, acest tur 3 reprezintă cel mai bun rezultat la US Open, numai că Badosa are și un sfert de finală de Grand Slam în CV, la Roland Garros, în 2021.

Ruse și Badosa s-au mai înfruntat o singură dată, în februarie 2022, la Dubai. Românca a câștigat atunci în 3 seturi, 6-3, 5-7, 6-4. Și aceea a fost o mare surpriză, Badosa fiind la acea vreme locul 5 mondial!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.