Stranieri

Ionuț Radu rămâne „în aer” la final de mercato?! Impresarul a dat cărțile pe față: „Nu i-au dat siguranță”

Andrei Ionuț Radu pare condamnat să rămână la Inter

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 29 august 2024

Portarul Andrei Ionuț Radu, 27 de ani, a negociat în ultimele săptămâni cu Sassuolo și cu Palermo. El a intrat în ultimul an de contract cu Inter.

Mercato estival se închide vineri, 30 august, iar Andrei Ionuț Radu n-a reușit să-și găsească un club unde să aibă șanse de a apăra. Internaționalul român este legat de Inter printr-un contract scadent la 1 iulie 2025, însă la campioana Italiei n-are nicio șansă de a apăra.

Salariul mare al lui Andrei Ionuț Radu a jucat un rol important

El a discutat în ultimele săptămâni cu Sassuolo și cu Palermo, cluburi din Serie B, însă fără a ajunge la un acord. „Au fost negocieri, însă nu s-a ajuns la un acord. L-au vrut împrumut, dar el își dorește o anume siguranță, măcar doi ani de contract.

E un pic epuizat, a tot fost împrumutat în ultimii ani. I s-a propus un an cu opțiune de prelungire pe unul suplimentar, dar opțiunea era a clubului”, a comentat Oscar Damiani, impresarul portarului.

Ce nu spune Damiani este că și salariul lui Radu a jucat un rol important în discuțiile pe care le-a avut. El câștigă 1,85 milione de euro brut pe sezon, adică 1 milion de euro net. Prea mult pentru cluburile interesate, care i-ar fi propus diminuarea sumei, dar n-a acceptat.

L-a vrut și Sampdoria, dar a renunțat din cauza problemelor financiare

De portarul român s-a interesat la un moment dat și Sampdoria. Decizia clubului de a renunța la pista „Ionuț Radu” a venit după ce Lega B, de comun acord cu Federația Italiană de Fotbal, a blocat investițiile în transferuri ale formației din Genova pentru că nu a respectat indicatorii economici de reeșalonare a datoriilor.

Din informațiile GSP.ro, oficialii clubului nu au găsit împreună cu cei de la Inter o soluție pentru a-l achiziționa la cost zero pe Radu. Salariul său complica și mai mult situația, întrucât „i blucerchiati” erau obligați să nu crească bugetul de remunerare actual.

Chiar și realizată fără costuri, mutarea ar fi necesitat plecarea de jucători din lot pentru a acoperi contractul goalkeeperului în vârstă de 27 de ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.