Campionate

Juventus a finalizat cel mai scump transfer al verii în Serie A! Doar Chelsea o depășește în Europa

Teun Koopmeiners (stânga) a fost unul dintre jucătorii-cheie ai Atalantei sezonul trecut / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 29 august 2024

Teun Koopmeiners, 26 de ani, a fost luat de Juventus de la Atalanta pentru 55 de milioane de euro plus 6 milioane bonusuri. Olandezul e cel mai scump mijlocaș tranzacționat vreodată pe piața din Serie A.

Juventus și-a atins, în sfârșit, cel mai important obiectiv al acestei veri pe piața transferurilor. A reușit să-l transfere pe mijlocașul Teun Koopmeiners, de la deținătoarea Europa League, Atalanta Bergamo.

Juventus o secondează pe Chelsea în clasamentul investițiilor estivale

Tranzacția a implicat însă foarte mulți bani, întrucât bergamezii au acceptat foarte greu să se despartă de internaționalul olandez. Ca să ajungă la o înțelegere, Bătrâna Doamnă a trebuit să plătească 55 de milioane de euro cash, la care se adaugă alte 6 variabile, sub forma unor bonusuri de performanță.

Astfel, Koopmeiners a devenit cel mai scump mijlocaș tranzacționat vreodată în Serie A, pe piața internă! Juve, care a mai făcut un transfer de peste 50 de milioane de euro în această vară, Douglas Luiz, de la Aston Villa (51,5 milioane), a ajuns la 162,8 milioane investite în această fereastră de mercato. Aproape 200 de milioane cu bonusuri cu tot, ceea ce o plasează pe locul 2 în Europa, după Chelsea (261 milioane).

Teun Koopmeiners a refuzat să se mai antreneze cu Atalanta în așteptarea rezolvării transferului

Koopmeiners a influențat decisiv negocierile. În condițiile în care Atalanta nu voia să-i dea drumul, olandezul a apelat la o măsură extremă. A intrat în grevă, refuzând să se mai antreneze, motiv pentru care clubul nici nu s-a putut baza pe serviciile lui în Supercupa Europei, pierdută în fața lui Real Madrid (0-2).

„Situația lui Koopmeiners era bună înainte de finalul săptămânii. Apoi s-a decis să plece la Juventus, deja are o înțelegere. S-a simțit stresat și a decis să nu se antreneze sau să joace cu noi.

Astfel că nu este de folos echipei. Clubul a luat o poziție foarte fermă pentru că se simte șantajat, situație diferită de altele în care clubul a vândut jucători importanți la alte echipe”, explica antrenorul Gian Piero Gasperini, la vremea respectivă. În cele din urmă, Atalanta a cedat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.