Europa League

A tranșat dilema momentului de la FCSB: „Logic și normal, pe el l-aș titulariza cu LASK”

Vlad Chiricheș, în stânga, a intrat în colimatorul lui Gigi Becali / foto: Imago Images

Articol de Alexandru Barbu  —  joi, 29 august 2024

Mihai Teja, fost antrenor la FCSB, a participat, astăzi, la GSP Live și a declarat că el ar prefera să joace cu Vlad Chiricheș titular în locul lui Joyskim Dawa, suspendat pentru returul dintre FCSB și LASK, programat diseară, de la ora 21:30 (1-1 în prima manșă).

Pe lângă Ngezana, care va fi sigur titular în Ghencea, FCSB are două variante principale pentru axul defensiv: Vlad Chiricheș și Mihai Lixandru, la bază mijlocaș defensiv.

Cum Chiricheș a comis mai multe erori în actuala stagiune și a fost criticat în repetate rânduri de Gigi Becali, se pare că roș-albaștrii vor miza diseară pe Lixandru.

VIDEO. Mihai Teja, înainte de FCSB - LASK: „Logic și normal, aș merge pe Chiricheș”

Mihai Teja, antrenor la FCSB în 2019, are o altă opinie și spune că el ar miza în acest caz pe experiența lui Chiricheș.

„Întotdeauna depinzi de inspirație. Eu mereu am mers pe experiență, am ales jucători care știu foarte bine rolul pe care îl au, care au multe meciuri în spate. Logic și normal, aș merge pe Chiricheș, pentru că, în ciuda anumitor greșeli pe care le-a mai făcut, cred că are o experiență foarte mare și ar trebui să gestioneze meciurile acestea mult mai bine decât orice alt jucător de la FCSB.

A jucat în campionate foarte tari, Italia, Anglia, a jucat în meciuri puternice și la FCSB, le-a învins pe Ajax, pe Chelsea. E clar că are o experiență foarte mare. Trebuie să i se dea încredere și atunci se va mobiliza la maximum”, a declarat Teja, la GSP Live.

Pe Lixandru l-am avut la Gaz Metan, îl luasem de la juniorii celor de la FCSB, deoarece aveam nevoie de jucători U21. Este în primul rând un om extraordinar, un caracter foarte bun, dar și un fotbalist bun. Poate să joace și stoper, și mijlocaș. Am jucat cu el și fundaș, într-un sistem cu 3 stoperi. Are o tehnică bună, e foarte inteligent și se poate adapta.

E foarte important totuși să joci meci de meci pe același post, astfel îți creezi automatisme, repere. Poate să facă un meci bun cu LASK, dar este un pic mai riscant

- Mihai Teja

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.