Campionate

Chilipir pe Anfield » Liverpool l-a transferat la discount pe Federico Chiesa. Italianul n-a iertat-o pe Juventus: „Niciodată n-am cerut asta!”

Federico Chiesa, în prima lui zi la Liverpool // sursă foto: X @ Liverpool

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 29 august 2024

Liverpool a anunțat transferul lui Federico Chiesa, 26 de ani, cumpărat de la Juventus cu 13 milioane de euro.

În penultima zi de mercato în Anglia, Liverpool a oficializat al doilea transfer al verii. Pe Anfield a ajuns Federico Chiesa, extremă stânga care evolua la Juventus din 2020.

Internațional italian cu 51 de meciuri și 7 goluri pentru Squadra Azzurra, Chiesa a semnat un contract valabil 4 ani, până în 2028, și va purta numărul 14.

Liverpool l-a transferat pe Federico Chiesa

Juventus primește 13 milioane de euro în schimbul jucătorului pe care-l cumpărase în 2022 cu 44 de milioane de euro. În perioada 2020-2022, Chiesa a evoluat la Torino sub formă de împrumut.

„Vreau să câștig trofee. De îndată ce am pășit în centrul de antrenament și am văzut toate trofeele câștigate, m-am gândit că vreau să câștig și eu unele dintre ele în viitorul apropiat. Să văd Champions League și Premier League acolo a fost uimitor”, a precizat Chiesa după oficializarea transferului.

Chiesa ar putea avea parte de un debut de foc la noua echipă. Duminică, pe 1 septembrie, Liverpool va juca pe terenul lui Manchester United, în etapa 3 de campionat.

Federico Chiesa: „Nu am primit niciodată o ofertă de prelungire din partea lui Juventus”

În scrisoarea de adio adresată fanilor lui Juventus, Chiesa a încercat să „clarifice chestiunea cu prelungirea contractului”.

„Nu am primit niciodată vreo ofertă de prelungire din partea lui Juventus și, în consecință, nu a existat niciodată o solicitare din partea mea sau a anturajului meu cu privire la o mărire sau reducere a salariului. Am fost informat că nu voi face parte din proiect încă dinainte de a începe pregătirile cu echipa”.

Am crescut alături de voi și de Juventus, ca bărbat și ca fotbalist. M-ați sprijinit în momentele bune și cele delicate, iar pentru asta vă voi fi mereu recunoscător. În acești 4 ani am avut oportunitatea de a lucra alături de jucători, antrenori și staff-uri de cel mai ridicat nivel.

Ați fost ca o familie pentru mine, chiar și în cele mai delicate momente m-ați ajutat să mă ridic. Voi purta mereu cu mine amintirile bucuriei pe care am împărțit-o.

- Federico Chiesa

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.