Liga 1

Note de la 5 la 8 în derby-ul Universitatea Craiova - Rapid » Cei 3 fotbaliști care au impresionat în Bănie și dublul păcat al lui Săpunaru: „Nu poate fi trecut cu vederea”

GSP a analizat evoluțiile principalilor actori ai derby-ului CSU Craiova - Rapid

Articol de Remus Dinu  —  duminică, 01 septembrie 2024

Universitatea Craiova - Rapid 1-1. Cine a impresionat și cine a lăsat de dorit în derby-ul orgoliilor din Bănie? Cine a câștigat duelul tactic Gâlcă - Șumudică? GSP.ro a analizat evoluțiile celor două pretendente la titlu și prezintă concluziile.

Notele de la Universitatea Craiova

L. Popescu (6) » Evoluție per total sigură. Nu i se poate reproșa golul lui Braun, chiar dacă mingea i-a trecut printre picioare acolo.

Vlădoiu (5) » A bâlbâit mingea la faza din care oaspeții au deschis scorul, respingând defectuos și mai apoi fiind lăsat în urmă de Petrila. Și-a reparat stângăcia în restul partidei, nu a mai comis erori majore, deși s-a ales cu un „galben” încă din minutul 52.

Maldonado (6) » Sigur în majoritatea duelurilor, și-a făcut deseori apariția și la fazele fixe din careul advers.

Sierra (6) » S-a achitat bine de sarcini în prima repriză, când Rapid a fost mult mai amenințătoare, apoi a „șomat” în partea a doua.

Bancu (cpt.) (6) » A fost în alertă timp de o repriză, când Rapid construia periodic în benzi, și n-a avut viață ușoară cu Rareș Pop. Contribuție prea mică pe zona ofensivă.

Oshima (6) » Integralist, nimeni nu-i poate pune în pericol postul de titular. Muncitor și disciplinat, a avut un meci reușit.

Căpățână (6) » Realizări în ton cu postul său, a adus un plus de siguranță oamenilor din defensivă. A respectat sarcinile trasate înainte de meci, Gâlcă a avut încredere și l-a ținut în teren 88 de minute.

Baiaram (5) » Gâlcă a decis în ultimul moment să-l utilizeze în locul lui Bană, însă n-a rupt gura târgului.

Mitriță (7) » De departe cel mai periculos om din tabăra oltenilor, deși inspirația i-a lipsit la finalizare. A ratat două ocazii zdravene, câte una în fiecare repriză, în două momente în care ar fi putut înclina balanța în favoarea Universității.

Mora (6) » Dispoziție remarcabilă la efort, resursele l-au ținut până spre finalul meciului și chiar a fost aproape de gol la 1-1, șut puțin pe lângă din afara careului. E un câștig pentru Gâlcă.

Koljic (6) » Bosniacul a prins o seară reușită. A scos penalty-ul din care oltenii au restabilit egalitatea și a mai avut o ocazie importantă în prima repriză. A existat în dreptul său și acea imprudență de la duelul cu Pașcanu, dar Kovacs a întors până la urmă decizia și nu a dictat penalty.

Au intrat pe parcurs:

Andrei Ivan (6) » Nu a intrat rău în meci și, proaspăt fiind, a hărțuit în câteva rânduri defensiva rapidistă. A avut o ocazie notabilă în minutul 90, dar a fost blocat in extremis de giuleșteni.

Bană (5) » Ar fi trebuit să înceapă meciul ca titular, dar Gâlcă și-a schimbat opțiunea înainte de meci. Puștiul a fost trimis în teren în minutul 65, chiar în locul lui Baiaram, cel care-i luase locul, dar nu s-a evidențiat aproape deloc.

David Barbu (-) » Introdus pe teren în minutul 88, a jucat prea puțin pentru a fi notat.

Screciu (-) » Introdus pe teren în minutul 88, a jucat prea puțin pentru a fi notat.

Antrenor: Constantin Gâlcă (6)

Notele de la Rapid

Siegrist (6) » Devine de la meci la meci o certitudine pentru Rapid. Elvețianul adus în vară e din ce în ce mai stăpân și nu se ferește să-și certe coechipierii când situația o necesită. La momentul actual, nimeni nu-i poate pune în pericol postul de titular.

Manea (6) »Prestație lăudabilă a fundașului reinventat odată cu venirea lui Șumudică. Iar nivelul de adversitate a fost ridicat, cu Mitriță gata în orice moment să creeze panică la el în bandă. Manea a fost sigur pe el și i-a demonstrat selecționerului că n-a greșit convocându-l la lot.

Săpunaru (cpt.) (5) » „Săpun” are un mare păcat aseară, a comis penalty-ul din care Universitatea a egalat la unu, o imprecizie ce nu poate fi trecută cu vederea. Plus că a „abandonat” din nou la jumătatea reprizei, la fel ca la Iași, iar ăsta nu-i deloc un semn îmbucurător pentru Rapid

Pașcanu (6) » Al patrulea meci consecutiv ca integralist, le-a luat fața lui Iacob și Ignat și poate fi numit un câștig pentru Rapid. Se vede că s-a maturizat evoluând câteva sezoane bune în La Liga 2, în Spania.

Braun (8) » Și el se „rătăcise” cu Lennon, mai ales că nord-irlandezul îi schimbase postul. În Bănie a fost ireproșabil în defensivă și a înscris pe contraatac în stil de atacant pursânge.

Oaidă (6) » Nu s-a pierdut cu firea, deși a avut în față adversari de calibru. Și-a dovedit utilitatea și a fost printre cei care au dus greul în finalul în care Craiova ataca în valuri.

Hasani (6) » Kosovarul a jucat în nota echipei, nici el nu s-a mai văzut prea mult într-o repriză secundă în care Rapidul a trebuit să sufere pentru a pleca acasă cu un punct.

Gojkovic (6) » De bine, de rău, a rezistat în teren până la final, deși e greu să scoți în evidență realizările lui.

Rareș Pop (6) » N-a mai avut inspirația de la Iași, deși le-a dat puțin de furcă oltenilor în prima repriză. Fără resurse rămase în „rezervor”, a fost înlocuit în minutul 68, când Rapidul a trecut și mai mult la conservare.

Petrila (7) » Cel mai bun rapidist, alături de Braun! Extrema giuleștenilor a avut poftă de fotbal pe „Oblemenco” și a provocat pericol în neștire pe partea lui Vlădoiu. A oferit assist-ul de la golul germanului și a avut și o „transversală” din lovitură liberă.

Burmaz (5) » Nu reușește să se lipească la gol în acest sezon, realizările lui au fost cu porția sâmbătă seara.

+9 Foto
Marius Şumudică s-a dus să-l salute pe Istvan Kovacs la finalul meciului FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)

Au intrat pe parcurs:

Ignat (6) » Șumudică a apelat la el pentru a întări defensiva în ultimele 20-25 de minute, mai ales că Săpunaru ieșise accidentat. Și-a făcut treaba cu brio și nu le-a dat prea multe spații juveților.

Micovschi (5) » Trimis pe teren în minutul 68, când Rapidul aproape că nu mai conta ofensiv. N-a avut cum să se evidențieze.

Papeau (5) » N-a mai fost titular, ca la Iași, confirmând indiciile că n-ar fi printre preferații lui Șumudică. Tehnicianul a apelat la el în minutul 74, în speranța că francezul poate fi decisiv pe vreun contraatac. N-a fost să fie, Papeau a primit puține baloane și n-a produs pericol în momentul în care a intrat în posesia mingii.

Borza (-) » Trimis în flancul stâng în ultimele 10 minute, după ce Braun își terminase resursele. A evoluat prea puțin pentru a fi notat.

Antrenor: Marius Șumudică (6)

Arbitru: Istvan Kovacs (6) / Asistenți: Mihai Marius Marica (7), George Florin Neacșu (7)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.