Conference League

Destin total neașteptat » Maziliți în Superliga, acum dau piept cu Chelsea în Europa

Goncalo Gregorio (centru), foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 31 august 2024

Destin surprinzător pentru doi fotbaliști care au evoluat în Superliga în sezonul trecut. Goncalo Gregorio (29 de ani), fostul atacant și golgheter de la Dinamo, și Virgile Pinson (28 de ani), fostul vârf de la FC Botoșani, vor juca în grupele Conference League alături de Noah, formație din Armenia. Jucătorii se pregătesc pentru un duel de vis cu Chelsea.

Gregorio, fostul jucător al lui Dinamo din sezonul trecut, evolua în 2023 pentru Leira, formație din liga a treia portugheză. A fost legitimat de „câini”, pentru care a înscris 8 goluri în 41 de meciuri. A fost golgheterul echipei, la egalitate cu Dennis Politic (24 de ani).

Gregorio și Pinson vor juca împotriva lui Chelsea în Conference League

Chiar dacă a fost golgheterul lui Dinamo, Gregorio nu a fost păstrat în lot după finalul sezonului 2023-2024. Și-a găsit imediat echipă, iar randamentul lui la Noah este de-a dreptul impresionant. Vârful portughez a marcat 7 goluri în 9 meciuri jucate pentru formația din Armenia, fiind golgheterul echipei.

Goncalo Gregorio, foto: Imago Images

400.000 de euroe cota lui Goncalo Gregorio, potrivit Transfermarkt

La începutul lunii ianuarie, francezul Virgile Pinson s-a despărțit de FC Botoșani. De altfel, în luna octombrie atacantul a fost acuzat de faptul că ar fi pariat ilegal și a fost exclus din lot. A fost reprimit la prima echipă, însă ulterior i s-a reziliat contractul.

Virgile Pinson, foto: Imago Images

A semnat cu Noah, alături de care a terminat pe locul 2 în campionatul Armeniei. Formația foștilor jucători din Superliga a avut parte de un adevărat tur de forță în preliminariile Conference League.

250.000 de euroe cota lui Virgile Pinson, potrivit Transfermarkt

A început din turul 1 și a trecut de Shkendija, Sliema, AEK Atena și Ruzombeok pentru a accede în Conference League,faza principală, acolo unde va avea parte, printre altele, de un duel de vis cu Chelsea.

Armenii vor mai juca împotriva unor echipe precum APOEL, Rapid Viena sau Backa Topola. Echipa care a cheltuit 260 de milioane de euro în această perioadă de mercato pentru transferuri se va duela în Conference League cu echipe mult mai slab cotate pe hârtie, precum Gent, Heidenheim, Shamrock Rovers sau Noah.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.